Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για την Εύα Καϊλή

Αντίστροφα μέτρα ο χρόνος μέχρι να δώσει εξηγήσεις η Εύα Καϊλή για το Qatargate και τις βαρύτητες κατηγορίες που της προσάπτουν καθώς και για την απόφαση των δικαστικών Αρχών σχετικά με το αν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση της ή αν θα αφεθεί ελεύθερη μέχρι τη δική.

Σήμερα Τετάρτη, φτάνει στις Βρυξέλλες ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος χθες τόνισε πως η Εύα Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενώ αύριο Πέμπτη η Εύα Καϊλή θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της καθώς και για τις 600.000 ευρώ που μετέφερε ο πατέρας της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir», η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά που ήταν στο σπίτι της, γεγονός το οποίο συνέβαλε στην έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων στις 9 Δεκεμβρίου, στο διαμέρισμά της.

Συγκεκριμένα, η Ευρωβουλευτής ζήτησε από τον πατέρα της την απομάκρυνση των 600.000 ευρώ που υπήρχαν σε μετρητά στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες, τα οποία ο Αλέξανδρος Καϊλής φέρεται να «φυγάδευσε» μέσω βαλίτσας, με την οποία οι αστυνομικοί τον εντόπισαν έξω από πολύ γνωστό ξενοδοχείο της βελγικής πρωτεύουσας. Αυτομάτως, σήμανε συναγερμός στις διωκτικές Αρχές, καθώς κατάφεραν να «σπάσουν» την ασυλία της κ. Καϊλή, εισβάλλοντας στο διαμέρισμά της, για να εντοπίσουν τελικά άλλες 150.000 ευρώ, στους χώρους του σπιτιού.

Παράλληλα, τo περιοδικά Knack σε δημοσίευμα με τίτλο «Πανικός» επισημαίνει ότι «η αστυνομία σταμάτησε τον Φραντσέσκο Τζόρτζι λίγο αφότου έφυγε από το διαμέρισμά τους στην ευρωπαϊκή συνοικία την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Τότε, η Καϊλή πανικοβλήθηκε. Η πρώην παρουσιάστρια όχι μόνο επικοινώνησε με τον πατέρα της αλλά, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, προσπάθησε επίσης να προειδοποιήσει τον κ. Παντσέρι, καθώς και δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κατονομάζονται σε αυτήν την έρευνα».

Oι αποφάσεις της βελγικής δικαιοσύνης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι τα πήρε όλα επάνω του -με βάση τα δημοσιεύματα- μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της Εύας Καϊλή και το δικαστήριο να την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή και χωρίς καθόλου όρους αναφέρουν πηγές.

Ωστόσο, οι απόψεις είναι αντικρουόμενες. Γιατί μπορεί από τη μία πλευρά να έχουμε αυτή την απόφαση και να αφεθεί η Εύα Καϊλή, από την άλλη πλευρά μέσα σε 24 ώρες ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να ανατρέψει την πρώτη απόφαση.

Δέκα ώρες η απολογία του Τζόρτζι για το Qatargate

Θησαυρός για τις έρευνες των βελγικών Αρχών αποδείχτηκε η κατάθεση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, η οποία χαρακτηρίστηκε ως χειμαρρώδης. Σύμφωνα με την Corriere della Sera, επί 10 ώρες έδινε ονόματα και εξηγήσεις, ενώ φέρεται να κατέθεσε σε ποιους κατέληγαν τα χρήματα από την ΜΚΟ «Fight Impunity». Ακόμη, φαίρεται να ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τους, καθώς ακολουθεί την στρατηγική που εφαρμόζει η σύντροφός του: να σωθεί αυτός που έχει να χάσει περισσότερα.

ΠΗΓΗzougla.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ