Ο Συρίγος θα δημιουργήσει νέο πρόβλημα στον Μητσοτάκη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελος Συρίγος, αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ακολουθώντας την πολιτική γραμμή που υιοθετήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη. Η απόφασή του αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να μη δημιουργηθούν εντάσεις εντός της κυβέρνησης.

Ο Συρίγος, μιλώντας στο ACTION24, τόνισε ότι η προσωπική του επιλογή για αποχή έρχεται ως μέρος της στρατηγικής που προωθεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση του πολιτικού κόστους για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.

Η πρόταση του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές που διαφωνούν με το νομοσχέδιο ήθελε να αποτρέψει μια μαζική καταψήφιση, προτείνοντας την αποχή ως εναλλακτική λύση. Παρά τις προσπάθειες αυτές, φαίνεται ότι η κυβερνητική παράταξη θα εμφανιστεί διχασμένη την ημέρα της ψηφοφορίας.

Η στάση του Συρίγου και άλλων βουλευτών αντικατοπτρίζει την εσωτερική δυσαρέσκεια και τις εντάσεις που υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία γύρω από το ζήτημα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το δίλημμα να συμφιλιώσει τις διάφορες απόψεις εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την πολιτική της θέση και τις δεσμεύσεις της προς τον εκλογικό της σώμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ