Ο Πούτιν επέβαλε στρατιωτικό νόμο στις απελευθερωμένες και προσαρτημένες περιοχές στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε την επιβολή στρατιωτικού νόμου στις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που προσαρτήθηκαν από τη Ρωσία. Ο Πούτιν ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθούν επιπλέον εξουσίες ασφαλείας στους ηγέτες των κατεχόμενων περιοχών που έχουν διορισθεί από τη Ρωσία.

Ο Πούτιν συμμετέχει αυτή την ώρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. 

Να σημειωθεί  ότι η τελευταία συνεδρίαση του διευρυμένου Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε τον Μάιο. Ωστόσο, ο Πούτιν συναντάει συχνά- κατά κανόνα, μια φορά την εβδομάδα- τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι «θέματα που σχετίζονται με την εξουδετέρωση των απειλών για την εθνική ασφάλεια που αφορούν στη μετανάστευση και τη ρύθμιση των μεταναστευτικών διαδικασιών προς το συμφέρον της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της κοινωνικοπολιτικής σταθερότητας». 

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται μία μέρα μετά την οδηγία που έδωσαν οι ρωσικές αρχές στη Χερσώνα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχές λόγω «επικείμενης ουκρανικής επίθεσης». Όπως έγινε γνωστό, οι ρωσικές αρχές σχεδιάζουν την απομάκρυνση περίπου 50-60.000 ανθρώπων τις επόμενες έξι ημέρες από τη Χερσώνα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ