Ο παλιός είναι αλλιώς και αντέχει: Εντυπωσιάζουν όσα κάνει ο Τέρενς Κουίκ στο «μαγαζί» του Νίκου Χατζηνικολάου

Το καλοκαίρι είναι η χαρά των αρχείων –τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών– και το βασίλειο των επαναλήψεων. Βλέπουμε εκπομπές με χριστουγεννιάτικο ντεκόρ και ακούμε συνεντεύξεις για το Πάσχα στο χωριό. Βέβαια, υπάρχει κατανόηση. Ειδικά φέτος με τη διπλή εκλογική περίοδο και τις καθυστερημένες άδειες καλοκαιριού, είναι λογικό να υπάρχουν μεγάλα κενά που καλύπτονται σε σημαντικό βαθμό με αρχειακό υλικό. Αυτό έχει και το καλό του γιατί ξανασυναντιόμαστε με εκπομπές που μας άρεσαν ιδιαίτερα. Για παράδειγμα, βλέπουμε σε αυξημένες δόσεις τα επιτυχημένα και καλοδουλεμένα Καλύτερά μας χρόνια που μεταδίδονται καθημερινά από την ΕΡΤ σε διπλά επεισόδια.

Στο ραδιόφωνο, αυτό το Σάββατο είχαμε στον Real fm τον Ιωσήφ Καλαμαράκη –έναν από τους κορυφαίους, κατά τη γνώμη μας, ανθρώπους των ερτζιανών, με υψηλή κατάρτιση– που τον ακούσαμε εις διπλούν με διαφορά λίγων ωρών. Το πρωί του Σαββάτου μεταδόθηκε σε επανάληψη η θεματική μουσική εκπομπή του από το παρελθόν με τα «κλεμμένα» ή «δανεισμένα» τραγούδια –εκείνα δηλαδή στα οποία οι δημιουργοί τους πάτησαν σε επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών. Και αργά του βράδυ, στο γύρισμα του 24ώρου, μεταδόθηκε άλλη θεματική εκπομπή, με μουσικά κομμάτια βασισμένα στο πιάνο. Εξαιρετικές και οι δύο.

Κατά τα άλλα στον Real, με τα πολλά κενά, τραβάει δυνατά κουπί ο Τέρενς Κουίκ που άρχισε τη συνεργασία με τον σταθμό στις 31 Ιουλίου. Από τότε, αν και παλιοσειρά στα ΜΜΕ, έχει πολύωρες καθημερινές πρωινές παρουσίες στον σταθμό, ενώ δεν σταματά ούτε τα Σαββατοκύριακα. Ο παλιός είναι αλλιώς, και αντέχει…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ