Ο Μητσοτάκης παρακολουθεί με σταυρωμένα τα χέρια την επέλαση της πανδημίας

Ως το «μεγαλύτερο λάθος» του χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το γεγονός ότι πέρυσι δεν έλαβε νωρίτερα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης με την πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα- και φέτος η κυβέρνηση επανέλαβε ακριβώς το ίδιο λάθος.

Όπως γράφει ο Βασίλης Σκουρης στο ieidiseis.gr:

-Οι νεκροί έφτασαν τον Οκτώβριο τους 1088, ενώ σημειώθηκε κα ρεκόρ κρουσμάτων! Οι αριθμοί είναι πολύ χειρότεροι από τον περσινό Οκτώβριο, ενώ από τις αρχές του χρόνου υπάρχει και το εμβόλιο!

-Ειδικοί από τον κλάδο της υγείας κάνουν λόγο για έναν «μαύρο Νοέμβριο», με τα κρούσματα να ξεπερνούν τις 4.000, ίσως και να φτάνουν τις 5.000!

-Ο εμβολιασμός έχει κολλήσει ελάχιστα πάνω από το 60%, με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει κανένα μέτρο για επιτάχυνσή του! Η καθοδική πορεία στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, μάλιστα, έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο, με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει μέτρα και στην πορεία να αποκλείει και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα πέραν των υγειονομικών, ενώ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου το άφηνε ανοιχτό!

-Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική, με την κυβέρνηση να αποφεύγει να λάβει μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, επιτείνοντας τα προβλήματα για τους non covid ασθενείς, ενώ κόβει και 900.000.000 από τον προϋπολογισμό από την υγεία!

-Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών έφτασε τον Οκτώβριο σε 273 από 117 τον Σεπτέμβριο, γεγονός που προδιαθέτει για έναν πολύ πιο δύσκολο Νοέμβριο.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα σημεία της «κυβερνητικής ανεμελιάς», όμως αυτό δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία.

Σημασία έχει ότι η λευκή πετσέτα που έριξε από τα μέσα του καλοκαιριού και μετά η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς, έχει δημιουργήσει μια παγιωμένη κατάσταση, η οποία χρειάζεται πραγματικό σχεδιασμό και ισχυρή πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί.

Η κυβέρνηση, όμως, ακόμα και αυτή τη στιγμή, αρνείται όχι μόνο να λάβει μέτρα που πονούν πολιτικά ,αφού θα πλήξουν το κομματικό της ακροατήριο, όπως πχ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε σώματα ασφαλείας, κληρικούς και ένοπλες δυνάμεις, αλλά αρνείται και την πολιτική συνεννόηση, εξακολουθώντας ακόμη και τώρα να διχάζει, αντί να επιζητεί συναινέσεις.

Έτσι, όχι μόνο έχει βάλει στην άκρη την επιτροπή των ειδικών υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς θεωρήθηκαν «ενοχλητικές» οι παρεμβάσεις της, όχι μόνο δεν ακούει τα SOS που εκπέμπουν οι υγειονομικοί για την κατάσταση στα νοσοκομεία, αλλά και απορρίπτει προτάσεις όπως αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για την ακρίβεια και τις απορρίπτει και τις ειρωνεύεται, όπως πράττει και η αν. υπουργός Υγείας κυρία Γκάγκα, που ως διοικήτρια νοσοκομειακής περιφέρειας έως πρόσφατα θα πρέπει να είναι περισσότερο ευαίσθητη.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να αναζητά η ίδια τη συνεννόηση. Είναι δυνατό ο πρωθυπουργός, με κοντά 1100 νεκρούς σε ένα μήνα να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συζητά με την αντιπολίτευση και δη με την αξιωματική; Και να μην ακούει τις προτάσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα, που έχει κατασταλαγμένες προτάσεις, καθώς το ΚΚΕ διαθέτει ισχυρή δύναμη και αξιόλογα στελέχη στα νοσοκομεία; Να καλέσει και τον Κυριάκο Βελόπουλο και να τον θέσει προ των ευθυνών του, καθώς το κόμμα του επηρεάζει εμβολιαστές.

Είναι σαφές πως προέχει η μείωση των θανάτων από μικροκομματικά συμφέροντα και από μια προσπάθεια να φανεί πάση θυσία η αντιπολίτευση ανεύθυνη, ενώ οι νεκροί και όσοι ταλαιπωρούνται θα αυξάνονται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...