Ο Μητσοτάκης ομολόγησε το «έγκλημα» με το φυσικό αέριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε κυνικά τι φταίει για την πανάκριβη ενέργεια που πληρώνουμε και συγκεκριμένα όσον αφορά στο φυσικό αέριο. Η ομολογία αυτή έγινε από το Νταβός της Ελβετίας, όπου συμμετέχει στο πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός:

«Επί του παρόντος εμείς είμαστε ένας καθαρός εισαγωγέας ενέργειας. Και για να σας δώσω κάποια στοιχεία να καταλάβατε, όταν η Ελλάδα αποφάσισε πριν από τέσσερα χρόνια να απομακρυνθεί από τον άνθρακα, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο ως ένα καύσιμο μετάβασης. Δεν έχουμε πυρηνική ενέργεια. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ήταν η μόνη προφανής επιλογή. Ξοδέψαμε 7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022 για να εισάγουμε φυσικό αέριο και κανονικά το ποσό που απαιτείται είναι 1 δισεκατομμύριο»!

Στις αρχές του 2022 ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία, με τις επακόλουθες τραγικά άστοχες δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, οι οποίες τελικά έπληξαν κυρίως την ευρωπαϊκή οικονομία και εννοείται την Ελλάδα, η οποία λόγω Μητσοτάκη ακολούθησε τυφλά και υποτακτικά οποιαδήποτε προσταγή των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον χωρίς να προασπίσει κανένα εθνικό και οικονομικό συμφέρον αυτής της χώρας.

Οολογία του «εγκλήματος» από τον Πρωθυπουργό αφού λόγω κυρώσεων πληρώσαμε επταπλάσια το φυσικό αέρι για να μην… κακοφαίνεται στις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικά, από το σύνολο του φυσικού αερίου που καταναλώθηκε το 2023, τουλάχιστον το 50% ήταν ρωσικό!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ