Ο μεγάλος φόβος του Μητσοτάκη λίγο πριν τη δεύτερη κάλπη – Τι απειλεί το «όνειρο της παντοδυναμίας»

Παρά τον «αέρα της νίκης» το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί ενώ έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια της χαλαρής ψήφου λένε και ξαναλένε τα στελέχη της ΝΔ σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν αλλά και να «τραβήξουν» ψήφους ειδικότερα από τα δεξιά από όπου βλέπουν ότι τα μικρότερα κόμματα να έχουν λόγο σε μεγάλο ποσοστό πολιτών.

Η συνεχής άνοδος του κόμματος «Σπαρτιάτες» οι οποίοι από 1,5% που τους έδιναν άλλες δημοσκοπήσεις που είχαν προηγηθεί τώρα βρίσκεται στο 2,1% με τάσεις περαιτέρω ανόδου προκαλεί εντύπωση (αλλά και ανησυχίες στο επιτελείο της Πειραιώς), ενώ μια ανάσα από την είσοδο στην Βουλή είναι και η Νίκη με 2,9%.

Με βάση πάντως από τα μέχρι τώρα ευρήματα της GPO προκύπτει επτακομματική Βουλή και με τον νέο εκλογικό νόμο η ΝΔ θα λάμβανε 164 έδρες αλλά το περίεργο, όπως μεταδίδει το pronews.gr, είναι ότι ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης δείχνει να κατεβάζει τον πήχη μιλώντας για «158-160 έδρες».

Τον στόχο του για ασφαλή αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, την οποία και προσδιόρισε στις 158-160 έδρες επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε και ακόμα και σήμερα στην διακαναλική θα είναι και πάλι στο επίκεντρο όχι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα κόμματα που τον «ενοχλούν» και σε αυτό στοχεύουν όλοι οι υποψήφιοι.

Ο Κ.Τσιάρας φοβάται την χαλαρή ψήφο και την ψήφο σε μικρότερα κόμματα

Την ακόμη μεγαλύτερη κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, από αυτή της προηγούμενης κάλπης, αναδεικνύει σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας.

Υπό το πρίσμα αυτό, καλεί τους πολίτες να μην επαναπαυτούν, να προσέλθουν στις κάλπες και να καταστήσουν σαφή την βούλησή τους, όπως ήδη έπραξαν, για μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεδομένου ότι η εκλογική αριθμητική αυτής της αναμέτρησης, εξαρτά την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης και από τον αριθμό των κομμάτων που θα εισέλθουν στη Βουλή, ο Κώστας Τσιάρας, προκειμένου να ισχυροποιήσει περαιτέρω το επιχείρημά του για την κρισιμότητα των εκλογών αυτών, αναφέρει: «Έχουν εξαντληθεί οποιαδήποτε περιθώρια χαλαρής ψήφου ή ψήφου διαμαρτυρίας σε κόμματα και σχηματισμούς που δεν έχουν τίποτα να προσθέσουν στην προσπάθεια της χώρας να γυρίσει οριστικά σελίδα».

«Εμείς καλούμε ξεκάθαρα τους πολίτες να συμπαραταχθούν με υπευθυνότητα στο μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο το οποίο έχει αποδείξει στην πράξη πως αντιλαμβάνεται την πρόοδο και τον πατριωτισμό», λέει χαρακτηριστικά και εκφράζει την πεποίθηση ότι οι πολίτες δεν παρασύρονται από τα «ψευτικά διλήμματα» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, απορρίπτοντας τα σενάρια ακυβερνησίας και δίνοντας μια καθαρή κυβερνητική λύση, με ορίζοντα τετραετίας.

Οικονόμου: Επιδιώκουμε μία καθαρή εντολή – Μεγάλος μας αντίπαλος σε αυτές τις εκλογές ο εφησυχασμός
«Η κάλπη είναι καινούρια, είναι άδεια. Ο μεγάλος μας αντίπαλος σε αυτές τις εκλογές είναι ο εφησυχασμός. Μία πολύ μικρή διαφορά στο ποσοστό της ΝΔ θα κάνει μεγάλη διαφορά στη σταθερότητα, στην ασφάλεια της διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Επιδιώκουμε μία καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε με σιγουριά, με σταθερότητα, με προοπτική σε καιρούς ταραγμένους», ανέφερε σε πρωινή εκπομπή ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου.

«Η χώρα χρειάζεται μία ψύχραιμη και αποφασιστική ηγεσία και για να συνεχίσει την ενίσχυση του διεθνούς της κύρους και γεωπολιτικού της αποτυπώματος αλλά και να υλοποιήσει όλα όσα παρουσιάστηκαν ως προοπτική για την κάθε ελληνική οικογένεια την επόμενη τετραετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Ένα δρόμο προκοπής που όλοι μας μπορούμε να βαδίσουμε εφόσον έχουμε ένα σταθερό οικοσύστημα πολιτικής διακυβέρνησης, οικονομίας, το επόμενο διάστημα. Και στο τιμόνι της χώρας πρέπει να βρίσκεται ένας πολιτικός που έχει αποδείξει και τα χαρακτηριστικά της ηγεσίας και της ενσυναίσθησης », κατέληξε λέγοντας ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ