Ο Γιάννης Δραγασάκης παραιτείται από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγγου την οποία κοινοποιεί και στον Στέφανο Κασσελάκη, «η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής».

Ο Γιάννης Δραγασάκης τονίζει στην επιστολή του ότι «όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ» Διευκρινίζει πάντως ότι «παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η παραίτηση Δραγασάκη αναμένεται να επιφέρει νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται να προστεθούν στα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε μια μέρα η ηγεσία του κόμματος πήρε πίσω το απαγορευτικό εμφάνισης των στελεχών του κόμματος σε τηλεοπτικά πάνελ στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Νέας Αριστεράς ενώ αναταράξεις σημειώθηκαν και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» με την παρ’ ολίγο απόλυση δημοσιογράφου για ένα σχόλιο που αφορούσε τη σκυλίτσα του Στέφανου Κασσελάκη.

Ολόκληρη η επιστολή του:

«Προς

Ράνια Σβίγγου, γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση

Στέφανο Κασσελάκη, Πρόεδρο

Αθήνα, 08/12/23

Αγαπητή Ράνια

Με την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την ΚΕ.

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:

«…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δραγασάκης».

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος με γραπτή του δήλωση κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για «ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της αριστεράς».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ