Ερντογάν: «Ζεστός» ο Μητσοτάκης για συνεργασία Τουρκίας-Ελλάδας στην πυρηνική ενέργεια

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροπλάνο που επέστρεφε από την Ελλάδα στην Τουρκία μετά την επίσκεψή του στη χώρα μας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι συναντήσεις του στην Αθήνα είχαν «πολύ θετική ατμόσφαιρα», προσθέτοντας ότι θα μπορούσε «να ανοίξει μια νέα σελίδα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Κάλεσα τον φίλο μου τον Μητσοτάκη στην Άγκυρα για την επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου … Πιστεύω ότι η επίσκεψή μου, που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, θα ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Ελπίζω ότι οι συναντήσεις μας και οι αποφάσεις που λαμβάνουμε θα είναι επωφελείς για το μέλλον της συνεργασίας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμα ότι η χώρα του θέλει να αναπτύξει συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, ενώ πρόσθεσε πως ελπίζει η επίσκεψή του να βοηθήσει στη βελτίωση των δεσμών.

Δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογράφηκαν κείμενα συμφωνίας σε διάφορους τομείς, από την εκπαίδευση μέχρι τη γεωργία, από τον τουρισμό μέχρι το εμπόριο.

«Προσπαθούμε να επεκτείνουμε, να αναπτύξουμε αυτή τη συνεργασία όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας. Για παράδειγμα, μπορούμε επίσης να παρέχουμε πόρους στην Ελλάδα από την ενέργεια του πυρηνικού μας εργοστασίου που θα κατασκευαστεί στη Σινώπη», είπε ο Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, σύμφωνα με το γραφείο του.

Είπε μάλιστα ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν «ζεστός» στην ιδέα αυτή…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ