«Ο αριθμός των θανάτων είναι μεγάλος» – Έντονη ανησυχία για τον κορωνοϊό

Η έξαρση του κορωνοϊού σε συνδυασμό με τη γρίπη και άλλες ιώσεις προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 78, ενώ καταγράφηκαν 93 θάνατοι στην προηγούμενη εβδομάδα, με διάμεση ηλικία 86 ετών (εύρος 56-96 ετών).

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να παρθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού. Αναφέροντας ότι ο αριθμός των εισαγωγών έχει μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε ότι τα υφιστάμενα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν.

Σχετικά με τον αυξημένο αριθμό των θανάτων, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα συνεχιστεί και υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας: “Ο αριθμός των νεκρών είναι μεγάλος και θα μπορούσε να είναι μονοψήφιος εάν είχαμε κάνει κάτι απλό, εάν είχαμε ακούσει την επιστήμη και είχαμε κάνει το εμβόλιο.”

Οι ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία της συνέχισης των προληπτικών μέτρων, όπως ο εμβολιασμός και ο σεβασμός των υγειονομικών οδηγιών, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να προστατευθεί η υγεία του κοινού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...