Ο Αλέξης Τσίπρας «άφησε» την Ομπρέλα να φύγει

Ο Αλέξης Τσίπρας «άφησε» την Ομπρέλα να φύγει. Υπήρξε έντονη ενεργοποίηση του Αλέξη Τσίπρα τις προηγούμενες ημέρες ο οποίος σε διαδοχικές συναντήσεις του, με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νάσο Ηλιόπουλο έστειλε μηνύματα εκατέρωθεν.

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας «άφησε» την Ομπρέλα να φύγει αλλά κινητοποιήθηκε μόνο όταν τέθηκε ζήτημα αποχώρησης των «6 συν 6».

Οι τελευταίοι, υπήρξαν η εξ αριστερών «προεδρική φρουρά» την οποία ο ίδιος είχε προτάξει ως δύναμη κρούσης τα τελευταία χρόνια.

Η στάση Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, επέμεινε στη σκληρή γραμμή που έχει χαράξει, με την αναφορά του περί «αποστατών» να είναι καθοριστικής σημασίας.

Μία εβδομάδα μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με το πολύ ισχυρό ενδεχόμενο νέας διάσπασης. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Πανελλαδική Σύσκεψη της τάσης «6 συν 6» που θα γίνει αύριο, από το πρωί, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, το αν θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα και σε ποιο χρόνο. Παράλληλα από σήμερα αναμένονται σταδιακές αποχωρήσεις της Νεολαίας, ενώ το κύμα φυγής στελεχών ή ομάδων μελών, συνεχίζεται σε δόσεις.

Στη βάση υπάρχει ισχυρό κλίμα υπέρ της εξόδου, αν και τις προηγούμενες μέρες καταγράφονταν διαφορετικές ταχύτητες, καθώς πολλοί είναι έτοιμοι να φύγουν εδώ και καιρό, ενώ άλλοι θέλουν περισσότερο χρόνο, αν και πλέον ζορίζονται από τα νέα δεδομένα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ