«Ο αιμοδιψής βρικόλακας Νετανιάχου» – Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή (pic)

Η Τουρκία έχει πάρει ξεκαθαρη θέση στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και έχει ταχθεί ξεκάθαρα με τον μέρος της Παλαιστίνης.

Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος: «Οι βομβαρδισμοί αθώων ανθρώπων σε ασφαλείς ζώνες, σε νοσοκομεία και σε τεμένη συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Με τη σφαγή στο νοσοκομείο της Γάζας, τα εγκλήματα πέρασαν σε άλλη διάσταση και φτάνουν σε επίπεδο γενοκτονίας των Παλαιστινίων», είπε ο Ερντογάν.

Σε αντίστοιχο κλίμα είναι και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ που καταφέρθηκε κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισρήλ και επέκρινε με σφοδρότητα την Ουάσιγκτον για την επίσκεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιάννης Μανδαλίδης.

Είναι χαρακτηριστικά τα πρωτοσέλιδα, ιδιαίτερα του φιλοκυβερνητικό αλλά και του αντιπολιτευόμενου Τύπου.

Η κεμαλική εφημερίδα της αντιπολίτευση, Sozku δείχνει τον Νετανιάχου αιματοβαμμένο και έχει τον τίτλο «Ο αιμοδιψής βρικόλακας».

«Χωρίς καμία προσπάθεια να θολώσουν τις φωτογραφίες», όπως τόνισε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιάννης Μανδαλίδης, η Χουριέτ, η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Τουρκίας, έχει τίτλο: «Πέθανε η ανθρωπότητα» σε αυτό το νοσοκομείο και δείχνει νεκρά παιδιά. Στο ίδιο κλίμα οι εφημερίδες Ακσάμ και Σαμπάχ. «Εναγκαλισμός με αιματοβαμμένα χέρια» είναι το σχόλιο δείχνοντας την υποδοχή του Τζο Μπάιντεν από τον Νετανιάχου χθες στο Ισραήλ.

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος της Γενί Σαφάκ «Ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος», που αναφέρεται στον Τζο Μπάιντεν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ