Ισραήλ: Ο αρχηγός της αστυνομίας απειλεί να στείλει αντιπολεμικούς διαδηλωτές «με λεωφορεία» στη Γάζα

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ισραήλ, Κόμπι Σαμπτάι, δήλωσε ότι θα υπάρξει «μηδενική ανοχή» στις διαδηλώσεις υπέρ της Γάζας στο Ισραήλ, απειλώντας να στείλει τους διαδηλωτές με «λεωφορεία» στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα που το Ισραήλ βομβαρδίζει καθημερινά για σχεδόν δύο εβδομάδες.

«Όποιος θέλει να ταυτιστεί με τη Γάζα είναι ευπρόσδεκτος. Θα τον βάλω στα λεωφορεία που πηγαίνουν εκεί τώρα», προειδοποίησε ο Σαμπτάι σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ισραήλ είπε επίσης ότι θα υπάρχει «μηδενική ανοχή για οποιαδήποτε περίπτωση υποκίνησης αντιπολεμικών διαδηλώσεων… δεν θα υπάρχει εξουσιοδότηση για διαμαρτυρίες».

Όπως εξήγησε ο Σαμπτάι,το Ισραήλ βρίσκεται «σε κατάσταση πολέμου… δεν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου θα επιτρέψουμε σε κάθε είδους ανθρώπους να έρθουν και να μας δοκιμάσουν».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ισραήλ, Έλι Λέβι, δήλωσε στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο ότι από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, 63 πολίτες στο Ισραήλ έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για υποστήριξη ή υποκίνηση «τρομοκρατίας».

Αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν στον ιστότοπο Ynet ότι ερευνούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρουν Παλαιστίνιους στο Ισραήλ που εξέφραζαν την υποστήριξή τους στη Χαμάς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ