Ο Έλον Μασκ δεν είναι πια CEO του Twitter

Ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, καθώς η Λίντα Γιακαρίνο έπιασε δουλειά τη Δευτέρα.

«Συνέβη-η πρώτη μέρα στα βιβλία!», έγραψε στο Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Γιακαρίνο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ξεκινήσει δουλειά στα νέα της καθήκοντα γύρω στις 22 Ιουνίου, αφού ο Μσακ είχε γράψει στο Twitter, στις 11 Μαΐου, ότι θα ξεκινούσε σε έξι εβδομάδες. Όπως είχε γράψει όμως η Information, αναμενόταν να αναλάβει τα ηνία της πλατφόρμας δύο εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Ο Μασκ εκτελούσε χρέη CEO από τότε που αγόρασε το Twitter, έναντι 44 δισ, δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η αξία του Twitter υπολογίζεται από την Fidelity πως είναι σήμερα πολύ κάτω από τα χρήματα που διέθεσε για την αγορά του ο δισεκατομμυριούχος.

Η πρώτη δήλωση απαχώρησής του ήρθε τον Δεκέμβριο, όταν σε δημοσκόπηση που ο ίδιος «έτρεξε» οι χρήστες του Twitter είχαν ψηφίσει να παραιτηθεί. Βέβαια μέχρι τον Απρίλιο δεν είχε αποχωρήσει, αανφέροντας μάλιστα ως αστείο ότι πλέον ο σκύλος του ήταν το αφεντικό.

Πλέον είναι και επίσημο όμως. Ο Μασκ αποχώρησε, η Γιακαρίνο ανέλαβε τα ηνία. Το έργο της πάντως δεν αναμένεται να είναι εύκολο καθώς καλείται να καταστήσει κερδοφόρο το Twitter και να αναζωογονήσει τη διαφημιστική του δραστηριότητα.

Σύμφωνα με μια εσωτερική παρουσίαση, που επικαλούνατι οι New York Times, τα έσοδα από διαφημίσεις του Twitter στις ΗΠΑ μειώνονται κατά 59% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι – και τακτικά υπολείπονται των εβδομαδιαίων προβλέψεων έως και 30%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, ο Μασκ δίνει πλέον προτεραιότητα στην υπηρεσία live video του Twitter. Ορισμένοι μάλιστα εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να θέσει την πλατφόρμα στο επίκεντρο των βίντεο, κάτι που θα ήταν λογικό δεδομένης της τεχνογνωσίας της Γιακαρίνο στην πώληση διαφημίσεων με περιβάλλον με βίντεο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ