Οργισμένος ο Ελον Μασκ: Τους έβρισε δημόσια και τώρα ζητά την απόλυση τους

Οργισμένος ο Ελον Μασκ. Οι αποφάσεις, οι αναρτήσεις, οι δηλώσεις και γενικότερα η συμπεριφορά του Ελον Μασκ όσον αφορά το X (πρώην Twitter) από τη στιγμή που εξαγόρασε την πλατφόρμα έχουν οδηγήσει σε συνεχή αποχώρηση των εταιρειών που διαφημίζονταν σε αυτή. Ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν αποχωρήσει είναι κολοσσοί όλων των κλάδων των επιχειρήσεων που αποτελούσαν φυσικά και τους μεγαλύτερους πελάτες της εταιρείας η ύπαρξη της οποίας εξαρτάται αποκλειστικά από τα διαφημιστικά έσοδα.

Ο Μασκ πριν από λίγες μέρες εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον των εταιρειών που εγκαταλείπουν το X με ύβρεις εναντίον τόσο των εταιρειών όσο και προσωπικά των επικεφαλής τους. Στελέχη της διαφημιστικής αγοράς έχουν κάνει την εκτίμηση ότι με όσα κάνει και λέει ο Μασκ οι διαφημιζόμενοι και ειδικά οι μεγάλες εταιρείες δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το X ενώ νομικοί διατυπώνουν την άποψη ότι τίθεται πλέον θέμα βιωσιμότητας της πλατφόρμας και πολύ σύντομα θα αναλάβουν δράση οι τράπεζες που έδωσαν στον Μασκ δάνεια ύψους περίπου 13 δισ. δολαρίων για να αποκτήσει την πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τους νομικούς είναι ορατός ο κίνδυνος της πτώχευσης της εταιρείας ενδεχόμενο που έχει διατυπώσει αρκετές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα και ο Μασκ ο οποίος όμως λέει ταυτόχρονα ότι δεν θα αλλάξει τακτική και συμπεριφορά και ότι θεωρεί την αποχώρηση των πελατών της πλατφόρμας εκβιασμό εναντίον του. Ο Αμερικανός μεγιστάνας επανήλθε και ζητά τώρα από τα ΔΣ των εταιρειών που ήταν πελάτες του X και αποχώρησαν να απομακρύνουν τους επικεφαλής τους γιατί όπως ο ίδιος ισχυρίζεται με αυτό που κάνουν προκαλούν ζημιές στις εταιρείες τους.

Ο Μασκ έβαλε και πάλι στο στόχαστρο του τον επικεφαλής της Disney Μπομπ Ίγκερ τον οποίο είχε κατονομάσει προσωπικά όταν εξαπέλυε τις ύβρεις πριν από λίγες μέρες στο οικονομικό συνέδριο DealBook των New York Times. «Ο Ίγκερ πρέπει να απολυθεί άμεσα. Ο Γουόλτ Ντίσνει θα στριφογυρίζει στον τάφο του με αυτά που κάνει ο Μπομ στην εταιρεία που εκεινος δημιούργησε» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Μασκ και στήριξε την άποψη του στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα θυγατρικών εταιρειών της Disney υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις του Ίγκερ μοιάζουν για την Disney με βόμβες που ρίχνουν τα βομβαρδιστικά B-52.

Να σημειωθεί ότι ο Ίγκερ είχε αποχωρήσει το 2022 από την ηγεσία της Disney αποφασίζοντας να σταματήσει να εργάζεται και να μπει στη φάση της συνταξιοδότησης. Όμως σε μια κίνηση που δεν ανέμενε κανείς και θεωρήθηκε τεράστια έκπληξη ο Ίγκερ επανήλθε στη θέση του το 2023. Στη διάρκεια της θητείας του ο Ιγκερ πενταπλασίασε την εμπορική αξία της Disney εξαγοράζοντας το στούντιο κινουμένων σχεδίων Pixar, το κινηματογραφικό στούντιο 21st Century Fox, τη Lucasfilm (αποκτώντας τα δικαιώματα του κόσμου του Star Wars), την εκδοτική εταιρεία Marvel και το σύμπαν των υπερηρώων της και δημιουργήθηκε η τηλεοπτική streaming πλατφόρμα Disney+.

Όλοι πλέον αναμένουν το επόμενο ξέσπασμα του Μασκ που δεδομένης της κατάστασης που βρίσκεται το X οικονομικά αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα συγκεντρώνοντας όπως είναι βέβαιο ξανά τα φώτα της δημοσιότητας και μένει να δούμε μετά τις ύβρεις και τις απαιτήσεις απολύσεων τι άλλο θα πει και θα ζητήσει να γίνει ο ιδιοκτήτης του Χ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ