Δημοσίευμα βόμβα: «Οι δύο βουλευτές της Νέας Αριστεράς που έλαβαν μεγάλη βοήθεια από το τουρκικό προξενείο»

Να χαιρετίσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσαν οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, που πλέον ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νέας Αριστεράς», Οζγκιούρ Φερχάτ από τη Ροδόπη και Ζεϊμπέκ Χουσεϊν από την Ξάνθη, στην Τουρκική Πρεσβεία, που αποτέλεσε την τελευταία επίσημη στάση του Ρ. Τ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στην Αθήνα.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του xronos.gr που ακολουθεί:

Η παρουσία του στην Πρεσβεία έγινε μετά τις κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι ενώ σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μία φάση αποκλιμάκωσης και συνεργασίας στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε ακόμη κι ενώπιον του πρωθυπουργού να χαρακτηρίσει «τουρκική» τη μειονότητα της Θράκης.

Άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε κι αποκατέστησε την πραγματικότητα, όπως αυτή ορίζεται στη Συνθήκη της Λωζάννης.

Σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης;

Ωστόσο, η δήλωση Ερντογάν… δεν αποθάρρυνε τους βουλευτές, που έχουν δηλώσει δημόσια ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης, από το να σπεύσουν να υποδεχτούν τον Τούρκο πρόεδρο. Άλλωστε, κι οι δύο έτυχαν μεγάλης υποστήριξης από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, καθώς επίσης από τον φίλα προσκείμενο στην Τουρκία μηχανισμό.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο έτερος μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, δεν έσπευσε στην Τουρκική Πρεσβεία, ενώ ήδη από την προεκλογική περίοδο το Τουρκικό Προξενείο τον έχει… σε μαύρη λίστα ανεπιθύμητων.

Οι δύο βουλευτές δεν ήταν πάντως οι μοναδικοί από τη Θράκη που βρέθηκαν στην Αθήνα, καθώς μεταξύ πολλών άλλων στην απογευματινή συνάντηση της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου, ήταν η πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος DEB Τσιγδέμ Ασάφογλου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ