Οργιάζουν οι φήμες: Μεγάλη ανησυχία Ανδρουλάκη μετά τον θρίαμβο του Χάρη Δούκα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Στο ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζουν μετά τον θρίαμβο των προοδευτικών δυνάμεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και πολύ καλά κάνουν.

Πανηγυρίζει, όμως, και ο Νίκος Ανδρουλάκης; Δεν αναφέρομαι προφανώς σε αυτό που προσπαθεί να δείξει, αλλά σε αυτό που νιώθει βαθιά μέσα στην ψυχή του.

Να σημειώσουμε τα εξής δύο:

  1. Ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε πιο γρήγορα αντανακλαστικά από τον Νίκο Ανδρουλάκη στο να συγχαρεί τον Χάρη Δούκα και να επισημάνει τη σημαίνει η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων.
  2. Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωσή του παραλίγο θα ξεχνούσε να αναφερθεί στον Χάρη Δούκα. Του το θύμισαν οι δημοσιογράφοι.

Οι φήμες οργιάζουν. Λένε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ιδιαίτερα ανήσυχος από τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα πράγματα. Αρχικά τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μόνο ενωμένες οι προοδευτικές δυνάμεις θα μπορέσουν να βάλουν τέλος στην παντοκρατορία του Μητσοτάκη. Είναι, όμως, διατεθειμένος ο Ανδρουλάκης για κινηθεί σε τροχιά συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη; Διότι, όπως, αποδείχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν ο ρόλος του περιορίστηκε στο να συγκρατεί δυνάμεις του κόμμα του, ώστε να διαιωνίζεται η κυριαρχία της Δεξιάς. Έχει αναλάβει δεσμεύσεις να διαδραματίζει ρόλο διασπαστικό στην κεντροαριστερά; Και έναντι ποιων; Τον ενδιαφέρει αποκλειστικά το “μαγαζάκι” του;

Όλα θα φανούν στην πορεία.

Εκτός αυτών, οι κακές γλώσσες λένε, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ιδιαίτερα ανήσυχος διότι στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα βλέπει ένα πολιτικό στέλεχος που αναμφίβολα θα διαδραματίσει ρόλο στο μέλλον, αλλά όχι στο σκηνικό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, λένε, νιώθει ανασφάλεια, καθώς ήδη νιώθει πολύ λίγος – και είναι πολύ λίγος – ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών. Και ο Χάρης Δούκας είναι ήδη μεγάλος νικητής και μια προσωπικότητα που γρήγορα θα κάνει τον Ανδρουλάκη θα δείχνει πολιτικός δεινόσαυρος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ