Οργή και αηδία σε όλη την Ελλάδα: Ασύλληπτα αίσχη Πρετεντέρη μετά το έγκλημα των Τεμπών (vid)

Μια ολόκληρη χώρα προσπαθεί μέσα στο πένθος της να διαχειριστεί μια κατάσταση που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη. Πατεράδες και μανάδες ζητούν να δουν κομμένα μέλη μήπως και αναγνωρίσουν τα παιδιά τους από κάποιο τατουάζ.


Γιος και αδελφός 15χρονου θύματος λέει με απίστευτα καθαρό μυαλό μπροστά στην κάμερα ότι είναι αφύσικο να κατηγορείται για μια τέτοια τραγωδία μόνο ένας άνθρωπος. Το λέει την ώρα που έχει χάσει πατέρα και αδελφάκι κι έχει την ψυχραιμία να καταλάβει τι διάολο συμβαίνει γύρω του.

Εκατομμύρια άνθρωποι νιώθουν οργή γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν να είναι οι ίδιοι στο τρένο, σε κάποιο άλλο τρένο, ενδεχομένως και στον Προαστιακό, όπως μαθαίνουμε με έκπληξη τα τελευταία 24ωρα.

Μηχανοδηγοί κι εμπειρογνώμονες εξηγούν ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, ακόμα και για το απλό ενδεχόμενο που κάποιος σταθμάρχης αντιμετωπίσει μια έκτακτη κατάσταση, ένα πρόβλημα υγείας.

Το BBC αναλύει σε ρεπορτάζ του τις πρωτόγονες συνθήκες στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Ο πιο απλός χρήστης του Facebook διερωτάται πώς διάολο βλέπεις real time πού είναι ο διανομέας που κουβαλά την πίτσα σου, αλλά δεν μπορούμε να δούμε αν δύο τρένα πάνε καρφί για μετωπική.

Κι ο Γιάννης Πρετεντέρης αναρωτιέται, παρά το δημοσιογραφικό δαιμόνιο που τον διακρίνει, τι άλλο μπορεί να φταίει πέρα από τον σταθμάρχη.

Φταίει το ζαβό το ριζικό μας

  • Φταίει ο Θεός που μας μισεί
  • Φταίει το κεφάλι το κακό μας
  • Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί
ΠΗΓΗsdna.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ