Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που μοιράζει στενός συνεργάτης του Τσίπρα – «Είναι ένα ντέρμπι στήθος με στήθος που…»

«Είναι ένα ντέρμπι στήθος με στήθος που κρίνεται μέρα με τη μέρα». Αυτή την εκτίμηση δίνει στο CNN Greece στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτίμηση την οποία συμμερίζονται και οι περισσότεροι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν πως η τηλεμαχία της Τετάρτης, αν και δεν το ανέμεναν ούτε… οι ίδιοι, θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους προς όφελός τους, κυρίως γιατί επανέφερε στη δημόσια ατζέντα τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων και των Τεμπών.

«Οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει ούτε τις υποκλοπές, ούτε τη σιδηροδρομική τραγωδία, μολονότι δεν αποτελούν κεντρικό θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ. Το ”αυτογκόλ” Μητσοτάκη, ωστόσο, ο οποίος παραδέχθηκε το σκάνδαλο ανοίγει ξανά τη συζήτηση και τον εκθέτει και προσωπικώς», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Παραλλήλως, η επιθετική στάση του Νίκου Ανδρουλάκη απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αν και δεν απέφυγε το διμέτωπο», καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη του ΠΑΣΟΚ για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ και ανοίγει περισσότερες προοπτικές για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στην Κουμουνδούρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επίσης, δεν σταματούν το «φλερτ» με τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ από τη στιγμή που η ηγεσία του κλείνει πόρτες, έστω κι αν φαίνεται να εγκαταλείπει το «τι Πλαστήρας τι Παπάγος».

Την ίδια ώρα, σημειώνουν πως αυτές οι εκλογές είναι «βουβές»: Oι πολίτες δεν εκδηλώνονται και γι’ αυτό είναι στοίχημα τις ημέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, να αποσπάσουν τις ψήφους των αναποφάσιστων που αμφιταλαντεύονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Δεν κρύβουν, πάντως, την αισιοδοξία τους ύστερα από τη συγκέντρωση της Λάρισας, η οποία ήταν και μαζική και ενθουσιώδης και με συμμετοχή πολλών νέων, η ψήφος των οποίων αποτελεί από τα μεγάλα στοιχήματα της 21ης Μαΐου.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας σήμερα Παρασκευή θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά της Αλεξανδρούπολης και θα απευθυνθεί στους πολίτες (πεζόδρομος Μιαούλη και Δημοκρατίας) στις 11:30. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Καβάλα όπου θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας στις 19.30.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ