Οι καθοριστικές ημερομηνίες μέχρι τις πρώτες κάλπες – «Κλειδώνει»η ημερομηνία

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές είναι κοντά επιβεβαίωσε στην πραγματικότητα τις πληροφορίες που λένε ότι η πρώτη κάλπη έχει κλειδώσει για τις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν, άλλωστε, ότι η εντολή που έχει δοθεί στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος – που θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές – είναι να τελειώνουν με όλα τα διαδικαστικά θέματα μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Στις 28 του μηνός ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται εκεί να εξαγγείλει τις εκλογές, αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι θα επιλέξει να ανοίξει την προεκλογική περίοδο σε κομματική εκδήλωση που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου.

Στην περίπτωση αυτή, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να διαλύσει την Βουλή με πρόταση της κυβέρνησης στις 10 Μαρτίου. Δύο μέρες αργότερα, δηλαδή στις 12 Μαρτίου, αναμένεται να ορκιστεί ο νέος υπουργός Εσωτερικών στην θέση του Μάκη Βορίδη.

Ιδιαίτερα σημαντική ημερομηνία θεωρείται από τα κυβερνητικά στελέχη η 20η Μαρτίου όπου το Α΄ τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει την ανακήρυξη των συνδυασμών. Εκείνη την ημέρα θα αποφασιστεί αν ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος «Έλληνες», ώστε έτσι να δρομολογηθεί ο αποκλεισμός του ναζιστικού μορφώματος από τις εκλογές.

Με βάση λοιπόν αυτό το χρονοδιάγραμμα, όλα δείχνουν ότι στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...