Οι ΗΠΑ θέλουν σε πόλεμο την Ουκρανία μέχρι και το 2025

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούνται να «εκτυπώσουν» ένα νέο σχέδιο για την υποστήριξη της Ουκρανίας στον ενδεχόμενο πόλεμο, με την υπόθεση ότι η Κιέβο θα αντέξει στις συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις μέχρι το 2025, σύμφωνα με αναφορά των New York Times.

Γιατί το 2025; Η πρόθεση είναι να παρέχεται αρκετός χρόνος στην Ουκρανία για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής όπλων, συμπεριλαμβανομένων drones και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, με στόχο να αντιμετωπίσει τη ρωσική πρόκληση.

Σε περίπτωση που η Ουκρανία επιτύχει την ενίσχυση του οπλισμού της, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού πιστεύουν ότι μπορεί να ασκήσει πίεση στη Ρωσία στο πεδίο μάχης και να οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του 2024 ή του 2025.

Η εστίαση στην τοπική παραγωγή έχει τη σημασία της, καθώς οι προμήθειες από τους δυτικούς συμμάχους της Κιέβου εξαντλούνται, και η στρατιωτική βοήθεια μειώνεται. Η Ουγγαρία στην ΕΕ έχει αποκλείσει το νέο ευρωπαϊκό οικονομικό πακέτο ύψους 50 δισ. ευρώ για την Ουκρανία, ενώ στις ΗΠΑ, το αίτημα του προέδρου Μπάιντεν για βοήθεια 60 δισ. δολαρίων παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προτίθεται να παρουσιάσει ένα πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία προτού ολοκληρωθεί το έτος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, η εγκρισή της βοήθειας εξαρτάται από το Κογκρέσο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ