Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν φοβερές ανατιμήσεις και πολύ υψηλές τιμές

Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν φοβερές ανατιμήσεις και πολύ υψηλές τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης, με το βρεφικό γάλα να ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο προβληματικά προϊόντα.

Σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι τιμές του βρεφικού γάλακτος στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει κατά 32% έως 213% τις αντίστοιχες τιμές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες της ΕΕ.

Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ (Διεύθυνση Ελέγχου Οικονομικών Αγορών) έχουν επικεντρωθεί στις πολυεθνικές που προμηθεύουν το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα, μέσω σούπερ μάρκετ και φαρμακείων, με αμφίβολα αποτελέσματα. Οι γονείς, αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές, περιορίζουν τις αγορές τους, ενώ η αναζήτηση προσφορών γίνεται συχνή πρακτική για εξοικονόμηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Έτσι διαμορφώνονται οι τιμές ανά χρώμα στα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος – Ποιο είναι το φθηνότερο

Η Ελλάδα κατατάσσεται σε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ ως προς την ακρίβεια των τιμών, με τους καταναλωτές να προσπαθούν να εντοπίσουν εναλλακτικές λύσεις για να αντεπεξέλθουν στην οικονομική πίεση.

Χώρα Τιμή ανά συσκευασία (€) Συνολικό Κόστος για 12 συσκευασίες (€) Σύγκριση με άλλες χώρες (%)
Ελλάδα 27,46 – 34,32 411,84
Σουηδία 21,25 255 +61,5%
Ολλανδία 19,99 239,88 +71,6%

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ