Ξαναμιλούν σήμερα Μπάιντεν – Νετανιάχου σε ένα ήδη τεταμένο το κλίμα

Νέα τηλεφωνική συνομιλία πρόκειται να έχουν σήμερα ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με όσα είπε Αμερικανός αξιωματούχος, μετά την αμερικανική αγανάκτηση και της διεθνής δυσαρέσκεια, για την ισραηλινή επίθεση στη ΜΚΟ, που στοίχισε τη ζωή σε 7 εργαζόμενους.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε «αγανακτισμένος» την Τρίτη για τον θάνατο 7 εργαζομένων ανθρωπιστικής οργάνωσης σε ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και έκρινε σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο πως το Ισραήλ δεν κάνει «αρκετά» για να προστατεύει εθελοντές που πάνε να προσφέρουν βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό του παλαιστινιακού θυλάκου, που διατρέχει κίνδυνο γενικευμένου λιμού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η προηγούμενη συνδιάλεξη των δυο ηγετών έγινε τη 18η Μαρτίου, σε ατμόσφαιρα ήδη πολύ τεταμένη. Έκτοτε οι αποκλίσεις των δυο συμμάχων μοιάζουν να μεγεθύνονται.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα το Ισραήλ εναντίον της έναρξης χερσαίας επίθεσης ευρείας κλίμακας στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχουν βρει καταφύγιο κάπου ενάμισι εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Οι δυο κυβερνήσεις είχαν υποσχεθεί να συζητήσουν το θέμα, ωστόσο οι συνομιλίες τους άρχισαν ψηφιακά μόλις αυτή την εβδομάδα, αφού ακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα το ταξίδι ισραηλινής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ