Ξανά τα ίδια στον ΣΥΡΙΖΑ: «Πλακώθηκαν» άγρια στην Κουμουνδούρου – Προσβολές κατά της στρατηγικής Τσίπρα από Ομπρέλες και οι Σκουρλέτηδες

Το ρεπορτάζ για το «άνοιγμα της Ομπρέλας» επιβεβαίωσε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Τα μέλη της τάσης επέμειναν πως …το κόμμα πρέπει να προσεγγίσει τη νεολαία, τους απογοητευμένους πολίτες, καθώς και τον αριστερό κόσμο που αμφισβητεί την κυβέρνηση. «Δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε στον φαντασιακό κυρ Παντελή του μεσαίου χώρου», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Φίλης εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον προσανατολισμό προσέγγισης μόνο του Κέντρου. «Είναι προσβλητικό για την πολιτική του κόμματος», φέρεται να απάντησε ο Νίκος Παππάς, με τα πνεύματα να οξύνονται για λίγο.

Η «μουρμούρα» από την αριστερή πτέρυγα συνεχίστηκε για τις μη ικανοποιητικές δημοσκοπήσεις, ζητώντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, να διεξαχθεί ειδική συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. Η απάντηση από την πλειοψηφία δόθηκε από τον Νίκο Μπίστη που επισήμανε πως βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, εξηγώντας ότι παρά την επέλαση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να διατηρήσει σημαντικά ποσοστά που μπορούν να τον οδηγήσουν στην πρώτη θέση. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με την απόφαση να στηριχθούν ευρεία αυτοδιοικητικά σχήματα, ζήτησε να διευκρινιστούν οι πολιτικές προϋποθέσεις των συμμαχιών. Επισήμανε πως το κόμμα οφείλει να υποστηρίξει την απλή αναλογική στους ΟΤΑ, που ήταν επιλογή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αρκετά σκληρός, απευθυνόμενος προς την «Ομπρέλα», κατά τη δευτερολογία του. Χτυπώντας «καμπανάκι» σε στελέχη του κόμματος, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην, ανέφερε: «Ολα τα εμπόδια μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, αρκεί να μην προστεθεί σε αυτά ο κακός εαυτός μας». Φέρεται να επισήμανε με νόημα ότι «δεν πρέπει να τραβάμε κουπί από την αντίθετη πλευρά, αλλά προς την ίδια πλευρά όλοι μαζί». Παρά τις διαφωνίες, τα κείμενα εγκρίθηκαν για να συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή την Παρασκευή και το Σάββατο. Η πλευρά της πλειοψηφίας τονίζει πως υλοποιείται ο μετασχηματισμός όπως είχε σχεδιαστεί στους τομείς της αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού.

Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό: «Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζοντας πλέον ότι είναι απερχόμενος, ότι δεν έχει καμία ελπίδα επανεκλογής, αγωνιά να κερδίσει χρόνο. Οσο περισσότερο χρόνο μπορεί, γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Τόσο για να πετύχει τη συγκάλυψη, το κουκούλωμα του μεγάλου σκανδάλου των παρακολουθήσεων, όσο και για να προλάβει να ελέγξει την κατανομή του μεγαλύτερου μέρους των ευρωπαϊκών πόρων, με όρους απόλυτης αδιαφάνειας». Ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας, ανέφερε πως «ο άνθρωπος που το 2019 δήλωνε ότι δεν χάνει από τον Μητσοτάκη, ο ίδιος που πριν από λίγο καιρό προέβλεπε ότι ο Μητσοτάκης δραπετεύει, τώρα ισχυρίζεται ότι ο Μητσοτάκης γαντζώνεται στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας και η αλήθεια δεν συναντήθηκαν ποτέ».

Ο Αλέξης Τσίπρας προέταξε τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα στην κοινωνία, σε ημερίδες που θα οργανωθούν και σε περιοδείες σε χώρους εργασίας. Στην παρέμβασή του άσκησε σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat είναι η χώρα με την ακριβότερη τιμή στην ηλεκτρική ενέργεια σε όλη την Ευρώπη. Και αυτό οφείλεται στην επιλογή Μητσοτάκη η ΔΕΗ να γίνει πρωταγωνιστής της αισχροκέρδειας. Και ένα χρόνο τώρα να μη λαμβάνει κανένα μέτρο για την αντιμετώπισή της».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...