Ξένα ΜΜE: Υπό κράτηση ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» για συνεργασία με Πριγκόζιν;

Οι ρωσικές αρχές φέρεται να συνέλαβαν τον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν, τον αναπληρωτή διοικητή των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, εν μέσω εκκαθάρισης στρατιωτικών αξιωματούχων μετά τη βραχύβια εξέγερση των δυνάμεων της Βάγκνερ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείτε η εφημερίδα Moscow Times.

Ο Σουροβίκιν, με το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών» από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης για τη φημισμένη σκληρότητά του, είναι βετεράνος των πολέμων της Ρωσίας στην Τσετσενία και τη Συρία, ο οποίος έχει παρασημοφορηθεί από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το think tank Institute for the Study of War (ISW) που εδρεύει στην Ουάσιγκτον ανέφερε μια άλλη ρωσική πηγή που ισχυρίζεται ότι στρατιωτικοί “συνεργάτες” του Σουροβίκιν έχουν «κατηγορηθεί για συνέργεια στην εξέγερση».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις αναφορές για την κράτηση του Σουροβίκιν, ανέφερε η εφημερίδα.

Όπως επισημαίνει το Associated Press, οι σχέσεις του Σουροβίκιν με τον Πριγκόζιν είναι γνωστές εδώ και χρόνια, με τους δύο άντρες να έχουν εκφράσει δημόσια την εκτίμησή τους ο ένας στον άλλον.

Ο πρώτος είναι επικεφαλής της ρωσικής αεροπορίας και πρώην επικεφαλής των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πριγκόζιν είχε πανηγυρίσει την εμπλοκή του στον πόλεμο το 2022, κάνοντας λόγο για μια «θρυλική φιγούρα» που «γεννήθηκε για να υπηρετεί τη μαμά πατρίδα».

Όπως αναφέρουν οι New York Times, Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν εάν ο Σουροβίκιν έχει ενεργό ρόλο στην ανταρσία του Πριγκόζιν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ