Νεκρός διοικητής της Χαμάς που οργάνωσε επιθέσεις σε ισραηλινά κιμπούτς

Νεκρός διοικητής της Χαμάς που οργάνωσε επιθέσεις σε ισραηλινά κιμπούτς, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Ισραηλινός στρατός.

Όπως ανέφεραν, σκότωσαν τον Νισίμ Αμπού Ατζίνα, «ο οποίος φέρεται να ηγήθηκε των επιθέσεων στο κιμπούτς Ερεζ και στο Μοσάβ Νετιβ Χατάρα».

Νεκρός διοικητής της Χαμάς που οργάνωσε επιθέσεις σε ισραηλινά κιμπούτς

Στη δήλωση του ισραηλινου στρατού αναφέρεται ότι ο Νισίμ Αμπού Ατζίνα σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Δευτέρας.

Ο άνδρας παρουσιάζεται ως ο διοικητής του τάγματος Μπέιτ Λάχια της βόρειας μεραρχίας της Χαμάς, «η οποία καθοδήγησε τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του κιμπούτς Ερεζ και του Μοσάβ Νετιβ Χατάρα».

Συνεχίζονται τα πλήγματα κατά της Χεσμπολάχ στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο εναντίον θέσεων του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, συμμάχου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

«Μαχητικά αεριωθούμενα έπληξαν υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter).

Ανάμεσα στις «υποδομές» που επλήγησαν από τα ισραηλινά αεροσκα΄φη ήταν «όπλα, θέσεις και εγκαταστάσεις» του κινήματος, πρόσθεσε.

Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου εντείνει τις ανησυχίες πως ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς μπορεί να εξαπλωθεί στη Μέση Ανατολή.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα νέο θάνατο μαχητή της, που αύξησε σε 47 τον αριθμό των μελών της που έχουν σκοτωθεί μετά την 7η Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες πως κάνει ό,τι μπορεί για να αποφευχθεί η εμπλοκή της χώρας του στη σύρραξη, τονίζοντας όμως πως δεν μπορεί να αποκλείσει την εξάπλωσή του «σε όλη την περιοχή».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ