«Να αφήσει την καρέκλα του και να φύγει…» – Ξέσπασε ο Νικήτας Κακλαμάνης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Προσβλητικό» χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, το να ενημερωθεί για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών από έναν υπουργό.

Σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε πως είναι βουλευτής από το 1990 και τόνισε πως ανήκει στη γαλάζια παράταξη από το 1964, έτσι, εξήγησε, ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι απαραίτητο να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρωθυπουργό, ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές σε βάθος «από το πρωί έως το βράδυ».

Ο γαλάζιος βουλευτής εξέφρασε κάθετα τη διαφωνία του με την έμμεση προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσους βουλευτές διαφωνούν να απέχουν από την ψηφοφορία αντί να καταψηφίσουν. «Δεν μου άρεσε η δήλωση του πρωθυπουργού, δεν συμφωνώ με την αποχή όταν είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις ότι θες, πρέπει να ψηφίσεις», επισήμανε και δήλωσε πως εφόσον «δει στο χαρτί» το νομοσχέδιο, θα είναι υπέρ του νομοσχεδίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί ο Σαμαράς στην κυβέρνηση

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε, επίσης, πως στα 33 χρόνια της κοινοβουλευτικής του παρουσίας, δεν θυμάται ποτέ να απείχε από ψηφοφορία σε όλα τα χρόνια του κοινοβουλευτικού του βίου και τόνισε πως δεν έχει υπάρξει μία φορά που να μην υπερψήφισε ή καταψήφισε διατάξεις σύμφωνα με τα πιστεύω του. Υπενθύμισε μάλιστα ότι καθώς είχε καταψηφίσει μνημονιακές διατάξεις, είχε διαγραφεί με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αναφερόμενος στους υπουργούς που έχουν εκφράσει δημόσια τη διαφωνία τους, ο Νικήτας Κακαλμάνης σχολίασε αιχμηρά ότι «όταν ένας υπουργός διαφωνεί, να αφήσει την καρέκλα του και να φύγει. Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει, φεύγει από τη θέση του».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ