Νίκος Παππάς: «Από την αριστερά ως το κέντρο για την παράταξη της νίκης»

«Υπάρχει ένα πολιτικό γεγονός, που είναι ορατό από το φεγγάρι, και αυτό είναι ότι χάσαμε το μισό της εκλογικής μας δύναμης. Και όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι είναι ψηφοφόροι που χαρακτηρίζουμε κεντρώους κεντροαριστερούς μετριοπαθείς, ενώ χάσαμε και μεγάλα κομμάτια της νεολαίας» τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς προσθέτοντας ότι «το κόμμα, δυστυχώς, από το 2019 και μετά, έβαλε ένα φρένο στην προσπάθεια διεύρυνσης και μετασχηματισμού. Για λόγους αντικειμενικούς, αλλά κυρίως υποκειμενικούς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 Πειραιά υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα που μας συνδέει με την ιδρυτική μας διακήρυξη, η οποία λέει ότι συσπειρώνουμε τους πολίτες από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».

«Αν αυτό δεν το βάλουμε στο μυαλό μας και αν δεν βάλουμε πρώτιστο καθήκον να ξανακερδίσουμε όλο αυτόν τον κόσμο, ο οποίος έκανε άλλες επιλογές, στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής θα κάνουμε πολλά χρόνια να ξαναγίνουμε κυβέρνηση» προειδοποίησε ο Νίκος Παππάς τονίζοντας: «Από την αριστερά ως το κέντρο, λοιπόν, για την παράταξη της νίκης».

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «τα προγράμματα μένουν λέξεις σε χαρτί αν δεν κερδίσεις την πλειοψηφία. Δεν γίνονται πολιτική. Μπορούμε να καθόμαστε να βασανιζόμαστε και να γράφουμε προγράμματα επί προγραμμάτων αλλά αν δεν φτιαχτεί η πολιτική συμμαχία, που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής σημαίνει ένας πλειοψηφικός κομματικός μηχανισμός, μία παράταξη, το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί ποτέ».

«Το λέω ευθέως, χωρίς μισόλογα και χωρίς να χαρακτηρίζω τις σκληρές επιλογές που πρέπει να κάνουμε “ψευτοδιλήμματα”. Δεν είναι ψευτοδιλήμματα, είναι τα θεμελιώδη διλήμματα που βάζει η ζωή μπροστά μας» σημείωσε ο Ν. Παππάς.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν στηρίζει την πρόταση Τεμπονέρα να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Κ. Τσουκαλάς με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο Ν. Παππάς σημείωσε «θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να βρεθεί μία ευρύτερη προσωπικότητα, η οποία θα μπορεί να διεισδύσει και σε ακροατήρια πέρα από αυτά στα οποία μπορούν να διεισδύσουν τα κομματικά και καθόλα άξια στελέχη».

«Μια προσωπικότητα η οποία θα μπορέσει, με αξιώσεις, να διεκδικήσει τη δημαρχία απέναντι σε έναν δήμαρχο ο οποίος έχει μία καθολική αποτυχία στο πως πολιτεύτηκε και στο πως διοίκησε τον δήμο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...