Νίκος Δένδιας: «Αδειάζει» Κικίλια για την διαχείριση της κακοκαιρίας – «Βοηθήσαμε όταν κληθήκαμε, δεν καθυστερήσαμε»

Έμμεσες -αλλά σαφείς αιχμές- κατά του Βασίλη Κικίλια και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για τη διαχείριση της κακοκαιρίας Daniel στις πληγείσες περιοχές άφησε με δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα για να συνδράμουν από το βράδυ της Τετάρτης, προσθέτοντας με νόημα πως «ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε». Σημειώνεται πως η συνδρομή του στρατού ζητήθηκε την Πέμπτη, όταν ήδη πολλές περιοχές της Θεσσαλίας ήταν δύσκολο να προσεγγιστούν λόγω πλημμυρών, με εκατοντάδες κατοίκους εγκλωβισμένους.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επεσήμανε στην δήλωσή του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να προσφέρουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρχές αρμόδιες όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο», διευκρινίζοντας εμμέσως πως δεν αποφασίζει ο ίδιος για τον χρόνο και τον τρόπο της συνδρομής.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, έχει ως εξής:

«Θα ήθελα κατ’ αρχάς να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη για τις ζωές που χάθηκαν κατά την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους οικείους τους, όπως και τη συμπαράσταση της Ηγεσίας και του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους κατοίκους των περιοχών οι οποίες επλήγησαν. Για τις καταστροφές στις περιουσίες τους και στις υποδομές στους τόπους κατοικίας τους.

Υποχρεούμαι όμως να εκφράσω και τις ευχαριστίες μου στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυταπάρνηση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εκτέλεσαν με επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τις εντολές που τους δόθηκαν για βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές.

Όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη το βράδυ. Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας θα είναι και στο μέλλον σε πλήρη ετοιμότητα να τεθούν στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών σε παρόμοιες δύσκολες ώρες, εάν έρθουν.Σε κάθε περίπτωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, αποτελώντας τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και σκέπη της».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...