Νέες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί ο Κασιδιάρης – Η απάντηση Αλιβιζάτου

Η νέα παρέμβαση του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα «κατέβει» ως «ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ», επικαλούμενος μάλιστα και ένα άρθρο του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου ότι μπορεί να μπει στη Βουλή μέσω ενός νομικού «παραθύρου», προκάλεσε αντιδράσεις.

Πρώτα απ’ όλα του ίδιου του κ. Αλιβιζάτου, ο οποίος με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα και έκανε λόγο για προσπάθεια «να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου».

  • Αναλυτικά η δήλωση Αλιβιζάτου:

«Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου».

Νωρίτερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε αναφέρει ότι στηρίζει τη δήλωση της υποψηφιότητας του «στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου», αναφερόμενος σε ένα άρθρο του καθηγητή στην εφημερίδα «Τα Νέα», που δημοσιεύθηκε στις 24 Μαρτίου 2023, με τίτλο: «Εχουσι γνώσιν οι φύλακες;».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...