Νέα Φιλαδέλφεια: Τι θα υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι νεοναζί χούλιγκαν

Ο πρώτος κύκλος των απολογιών για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή ανοίγει σήμερα το μεσημέρι.

Ήδη έχουν μεταφερθεί στην Ευελπίδων οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι για να απολογηθούν για τα όσα έγιναν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Οι συνολικά 105 κατηγορούμενοι θα απολογούνται σε ομάδες (30 σήμερα, 30 αύριο και 45 την Κυριακή) μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι θα τηρήσουν σιγή ιχθύος, αρνούμενοι την εμπλοκή τους στα επεισόδια και περιμένοντας τις εργαστηριακές εξετάσεις- ευελπιστώντας πιθανόν ότι δεν θα ταυτοποιηθεί το γενετικό τους υλικό ή άλλο στοιχείο στον τόπο της δολοφονίας. Άλλωστε για τους περισσότερους η διαδικασία αυτή είναι γνώριμη καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν προβλήματα με το νόμο.

Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν Κροάτες και Έλληνες.

Σιγή ιχθύος

Πιο συγκεκριμένα, οι Κροάτες εκτιμάται ότι θα μείνουν στη γραμμή που φαίνεται να τηρούν, υποστηρίζοντας ότι έφτασαν στην Ελλάδα από την Κροατία με σκοπό να στηρίξουν την ομάδα τους και- αφού είχε απαγορευθεί να μπουν στο γήπεδο της ΑΕΚ- να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μαρσέιγ, που ήταν πργραμματισμένος- και διεξήχθη- μία μέρα μετά τον αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ-που αναβλήθηκε μετά τα επεισόδια.

Οι περισσότεροι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ- που αφορούν την πλειοψηφία των συλληφθέντων- αναμένεται έτσι να ισχυριστούν ότι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια, ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από φιλάθλους της ΑΕΚ, ότι ήταν φοβισμένοι και κάποιοι ομοεθνείς τους δέχθηκαν σοβαρότατα χτυπήματα που δεν καταγράφησαν από τις ελληνικές αρχές. Αναμένεται επίσης να υποστηρίξουν ότι δεν υπήρχε παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο, ότι άργησε να φτάσει και όταν έφτασε αντί να συλλάβει τους ταραξίες συνέλαβε αυτούς.

Δεν αναμένεται επίσης να παραδεχθούν ότι κατά την διάρκεια της σύλληψης είχαν πάνω τους μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Μάλιστα, σύμφωνα με κροατικά μέσα, οι συλληφθέντες αναμένεται να ισχυριστούν ότι ως μέλη των Bad Blue Boys (φανατικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ) δεν χρησιμοποιούν μαχαίρια στις συγκρούσεις με οπαδούς άλλων ομάδων. Ο ισχυρισμός αυτός φαίνεται ήδη να προωθείται από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς μετά τα επεισόδια και τις συλλήψεις, οι Bad Blue Boys δημοσίευσαν στο Instagram  μία φωτογραφία από την εξέδρα τους όπου διακρίνεται ένα πλακάτ στο οποίο απεικονίζεται ένα μαχαίρι με την ένδειξη απαγορεύεται.

Αυτή τη γραμμή υποδεικνύουν και όσα ανέφερε ο συνήγορος κάποιων εκ των κατηγορουμένων Βασίλης Νουλέζας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. «Είμαστε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και κανείς δεν μπορεί να προκρίνει και να προεξοφλήσει την ενοχή ενός ανθρώπου άσχετα αν βρίσκονταν πέριξ του χώρου. Οι δικοί μου εντολείς δεν φόραγαν full-face, δεν είχαν ξύλα, όπλα, μαχαίρια, κανένα φονικό όργανο και συνελήφθησαν αρκετά μακριά. Αν δείτε προσεκτικά τα βίντεο, θα δείτε ότι πάρα πολλοί Κροάτες τρέχουν να σωθούν».

Η λίστα των βασικών υπόπτων

Βασικοί ύποπτοι για τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούνται 13 άτομα (εννιά Κροάτες χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός), αν και η λίστα έχει πλέον περιοριστεί σε πέντε άτομα (ένας Κροάτης, Ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες).

Στην κατοχή του Κροάτη και του Αλβανού έχουν βρεθεί βρέθηκαν δύο σουγιάδες, ενώ οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ και σεσημασμένοι για οπαδική βία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...