Νέα δημοσκόπηση: Τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ – Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη (vid)

Μετά τη νίκη με ευρεία αποδοχή από τη βάση, του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα προηγείται με 34,5%, έναντι 15,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 11,5 % ενώ, η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ παρουσιάζει μεγάλη άνοδο, με το ποσοστό του να φτάνει το 9,5%. Ενίσχυση παρουσιάζουν και τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, που φτάνουν το 6% ενώ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζονται να κινούνται από 2% έως 3,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην έρευνα, πάνω από 10% των ερωτώμενων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και καταγράφει τις επιπτώσεις, στα πολιτικά κόμματα, των πλημμυρών που χτύπησαν τη Θεσσαλία αλλά και των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών του καλοκαιριού. Επιπλέον, καταγράφονται οι πρώτες αξιολογήσεις των πολιτών για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα των πολιτικών αρχηγών

Στη συνολική εικόνα των πολιτικών αρχηγών, το 37% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεύτερος σε δημοφιλία είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%. Ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22% ενώ, στην τέταρτη και πέμπτη θέση Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν το 17% των θετικών γνωμών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ