Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για την κυβέρνηση του Μητσοτάκη – «Κακά μαντάτα» και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ακρίβεια, η υγεία, και η εγκληματικότητα ξεχωρίζουν ως οι κύριοι προβληματισμοί της κοινής γνώμης αναφορικά με την κυβέρνηση, σύμφωνα με έρευνα της Palmos Analysis για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Το 54% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η χώρα κατευθύνεται προς λανθασμένη κατεύθυνση.

Έξι μήνες μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός διατηρεί την απόλυτη κυριαρχία, και η Νέα Δημοκρατία παραμένει η ηγέτιδα κόμμα στα εκλογικά ποσοστά.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Πως κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κόψει έδρες από τα «μικρά» κόμματα στις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,1% στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ 12,2%, και ο ΣΥΡΙΖΑ 10,4%. Ακολουθούν ΚΚΕ (8,5%), Ελληνική Λύση (4,9%), Σπαρτιάτες (3,0%), Πλεύση Ελευθερίας (2,7%), Νίκη (2,6%), ΜεΡΑ25 (2,3%), και Νέα Αριστερά μόλις (1,8%).

Στον τομέα της δημοτικότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχωρίζει με ποσοστό 38%, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας ακολουθεί με 24%, και ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει μόλις 10%.

Όσον αφορά τα προβλήματα που ανησυχούν τους πολίτες, η ακρίβεια θεωρείται η σημαντικότερη προτεραιότητα με 63%, ενώ ακολουθούν η υγεία (24%) και η εγκληματικότητα (23%). Η παιδεία και οι χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν αντίστοιχα 20%, ενώ η ανεργία αναφέρεται ως πρόβλημα από 18% των ερωτηθέντων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ