Μπροστά η εκκλησία και πίσω ο… Σαμαράς για τον Μητσοτάκη

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο αναμένεται να συζητηθεί αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό συμβούλιο, μετά από διήμερη αναβολή λόγω της ασθένειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Εισηγητής θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για το επικοινωνιακό κομμάτι μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Η απόφαση για τη στάση που θα τηρήσουν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που ενδέχεται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο παραμένει ασαφής, αν και οι πληροφορίες δείχνουν ότι η καταψήφιση θα οδηγήσει στην απομάκρυνσή τους από την κυβέρνηση. Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές ακόμα τι θα συμβεί σε περίπτωση αποχής, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι λόγω της στάσης του Μάκη Βορίδη θα υπάρξει μεγαλύτερη επιείκεια από τον Μητσοτάκη.

Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, δεδομένου ότι πολλοί βουλευτές διατηρούν στενές σχέσεις με την εκκλησία. Η πιθανή αυστηρή στάση ορισμένων ιεραρχών προκαλεί αγωνία για το πώς θα επηρεάσει την τελική ψηφοφορία στη Βουλή.

Ανησυχία προκαλεί επίσης η προσεχής δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο και την ιδεολογική κατεύθυνση της Νέα Δημοκρατίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας, αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εξαιτίας του νομοσχεδίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ