Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ από την τροπολογία Κεραμέως

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρίσκεται σε ένταση μετά την απροσδόκητη κίνηση της υπουργού Νίκης Κεραμέως να προτείνει τροπολογία για την εισαγωγή της επιστολικής ψήφου για τους απόδημους στις εθνικές εκλογές. Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί υπέρ της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, αλλά τώρα αναμένεται να καταψηφίσει την τροπολογία, καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις προκαλούν αμφιβολίες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, εξέφρασε σθεναρή αντίδραση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για μικροκομματικά τεχνάσματα και «λαθροχειρίες» που υπονομεύουν τη συναίνεση. Επισημάνθηκε ότι η αιφνιδιαστική πρόταση της τροπολογίας συνιστά προσπάθεια υφαρπαγής συναίνεσης, παρά την αρχική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο αρχικό νομοσχέδιο.

Τώρα, το κεντρικό ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία πλευρά, ο Στέφανος Κασσελάκης επιδεικνύει έμφαση στα ζητήματα των αποδήμων, αλλά από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει το δίλημμα αν θα υποχωρήσει στα τακτικισμούς της κυβέρνησης ή θα διατηρήσει την αρχική του στάση.

Το επόμενο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ θα κρίνει πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η τροπολογία και ποια θα είναι η τελική στάση του κόμματος απέναντι στην επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ