Μητσοτάκης: Με το βλέμμα στραμμένο δεξιά της… δεξιάς

Με το βλέμμα στραμμένο στις διεργασίες που σημειώνονται στα δεξιά της… δεξιάς, βρίσκονται τα κυβερνητικά στελέχη καθώς από τους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν θα εξαρτηθεί και η εικόνα που θα παρουσιάσει η ΝΔ στις πρώτες κάλπες αλλά και η αυτοδυναμία που θέλει να πετύχει στις δεύτερες.

Από τη μία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, έθεσε βουλευτές του εκτός κόμματος μετά από δημοσιεύματα που τους ήθελαν να διαπραγματεύονται με τη ΝΔ για την επόμενη μέρα των εκλογών, ενώ ο αντιεισαγγελέας ε.τ. του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ανακοίνωσε την κάθοδο του κόμματός του (ΕΑΝ) στις εκλογές χωρίς μάλιστα τη συμμετοχή του Ηλία Κασιδιάρη.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα cοlpo grosso, καθώς με αυτό τον τρόπο πολύ δύσκολα ο Άρειος Πάγος θα μπορέσει να πει «όχι» στο κόμμα του Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Με λίγα λόγια, ο Ηλίας Κασιδιάρης και το κόμμα του «ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν πρόκειται να καταθέσουν αίτημα για να κατέβουν στις εκλογές αφού από τώρα γνωρίζουν ότι θα απορριφθεί.

Παράλληλα, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ» και να κατέλθει στις εκλογές με το κόμμα «ΕΑΝ» που ο ίδιος είχε ιδρύσει παλαιότερα. Το «ΕΑΝ» μπαίνει μπροστά και αναμένεται να απορροφήσει όχι μόνο στελέχη του κόμματος Κασιδιάρη, αλλά και άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Όπως μάλιστα είπε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, «εμείς κατεβαίνουμε στις εθνικές εκλογές ως ΕΑΝ. Ήδη στις τάξεις του ΕΑΝ ενσωματώθηκαν κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί, όπως η Ελεύθερη Πατρίδα και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από τον ίδιο τον κ. Κασιδιάρη και θα τοποθετηθούμε. Όσον αφορά για το αν θα κατέβουν μαζί μας στελέχη των Ελλήνων, κανένας δε αποκλείεται, όποιος θέλει κάνει αίτηση και κρίνεται».

Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν, μάλιστα, πληροφορίες που ήθελαν τον πρόεδρο του «ΕΑΝ» να συνομιλεί με το κόμμα Εμφιετζόγλου αλλά και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αν και ο ίδιος τις διέψευσε.

Αλλά και στο άλλο μέτωπο της Ελληνικής Λύσης οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία. Ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίστηκε εξοργισμένος εναντίον του πρωθυπουργού αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης οργάνωσε αποστασία με σκοπό τρεις βουλευτές του να επανεκλεγούν με την Ελληνική Λύση και, μετά τις εκλογές, να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία!

Οι δύο από τους τρεις – ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία Αλεξοπούλου – τελικά αποχώρησαν από τη Ελληνική Λύση, καθώς ο Κυριάκος Βελόπουλος τους κάλεσε σε απολογία και μετά αποφάσισε να τους βάλει υποψηφίους σε άλλες περιφέρειες από αυτές που είχαν εκλεγεί. Ο Απόστολος Αβδελάς αποδέχθηκε την αλλαγή περιφέρειας και έτσι από την Α’ Θεσσαλονίκης βρέθηκε στα Γρεβενά.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος έχει αποφασίσει να κόψει κάθε επαφή με τη ΝΔ, εκθέτοντας με κάθε αφορμή το κυβερνών κόμμα ενώ υποστηρίζει ότι δεν τον επηρεάζουν οι διεργασίες που γίνονται στα κόμματα της Ακροδεξιάς και της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ