«Με εντολή Σημίτη θα προσληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τράπεζα»

Είναι περίπου τέσσερις το μεσημέρι, Φλεβάρη του 2000. Στο γραφείο του, ο τότε υποδιοικητής της εθνικής τράπεζας Νικόλαος Καραμούζης, σηκώνει το ακουστικό και απαντά στο τηλέφωνο. Παρόντες ακόμα δύο στελέχη της τράπεζας και ένας μετέπειτα υφυπουργός.

Το τηλεφώνημα διήρκεσε πολύ λίγο και η μόνη κουβέντα που ακούστηκε από τον Καραμούζη ήταν, «εντάξει κύριε πρόεδρε θα το τακτοποιήσουμε, ας έρθει και θα δούμε».

Στην άλλη άκρη της γραμμής, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο ο υποδιοικητής της εθνικής τράπεζας, γυρίζει στους άλλους και τους λέει: «Με εντολή Σημίτη θα προσληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τράπεζα»!

Ο Κυριάκος προσλαμβάνεται, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ. Και μάλιστα με την αιτιολογία του «έμπειρου τραπεζικού στελέχους»!

Η «εμπειρία» του, Όπως αποτυπώνεται στο βιογραφικό του, ήταν κάποιοι μήνες σε μία αμερικανική τράπεζα! Πιθανότατα ως πρακτική…

Ο Κυριάκος προλαμβάνεται αμέσως στη θέση του διευθυντή χρηματοοικονομικών και επενδυτικών προϊόντων με μηνιαίο μισθό 10.000 €! Εκείνη την εποχή έγινε στην Εθνική το έλα να δεις, από αρχαιότερα στελέχη με προϋπηρεσία πάνω από 20 χρόνια, άλλοι με μάστερ και μερικοί με ντοκτορά, που τα απέκτησαν σπουδάζοντας με έξοδα της τράπεζας και περίμενα να γίνουν διευθυντές!

Το ανώτερο κείμενο κυκλοφορεί στο X, αλλά δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.

Αντίθετα, θυμόμαστε τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, να εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας, αποθεώνοντας την τότε διοίκηση Καρατζά, την ώρα που η τότε αξιωματική αντιπολίτευση με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή και τομεάρχη τον Γιώργο Αλογοσκούφη, κατέθεταν ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τις λαθροχειρίες στην Εθνική Τράπεζα!

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...