Μετά τον σεισμό ανοίγει νέα σελίδα στα ελληνοτουρκικά

Τη βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα στην Τουρκία μετά από τον φονικό σεισμό με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς εξήρε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό του Ισραήλ, Έλι Κοέν στην Άγκυρα μίλησε για την αλληλεγγύη της Ελλάδας και του Ισραήλ μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε το Ισραήλ για τη στήριξη που προσέφερε και έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα: «Με τον σεισμό ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα».

Σημειώνεται πως μετά τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία η Ελλάδα έστειλε άνδρες της ΕΜΑΚ που έψαχναν για επιζώντες στα χαλάσματα, ενώ την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, επισκέφτηκε ο ίδιος την Αντιόχεια που επλήγη από τον σεισμό και συναντήθηκε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα σεισμό για να βελτιώσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις» είχε δηλώσει την Κυριακή ο κ. Τσαβούσογλου, ενώ υποδέχτηκε τον Νίκο Δένδια με μια θερμή αγκαλιά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ