Μεγάλη ανησυχία για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα

Φόβοι για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή, εκφράζονται ανοιχτά από την κυβέρνηση. Και μάλιστα διά στόματος του (πλέον) αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου.

Καθώς η σύρραξη στην περιοχή της Γάζας συνεχίζεται και σταδιακά κορυφώνεται, αυξάνονται και οι πιθανότητες για χτύπημα επί ευρωπαϊκού εδάφους ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς εκ μέρους του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το paron.gr χώρα μας, λόγω της στάσης που έχει τηρήσει μαζί με όλες σχεδόν τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να είναι το πεδίο μιας τέτοιας δράσης. Υπό αυτό το πρίσμα, στην κυβέρνηση έχουν τεθεί προ πολλού σε κατάσταση συναγερμού. Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ΕΥΠ και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες είναι σε πλήρη εγρήγορση.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πλέον δρακόντεια και οι στόχοι που φυλάσσονται ανέρχονται σε δεκάδες. Πρεσβείες, ιδρύματα, συναγωγές, μουσεία, επιχειρήσεις κ.ά., που έχουν άμεση σχέση ή σύνδεση όχι μόνο με το Ισραήλ αλλά και τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία κ.ά. Τα μέτρα ασφαλείας δεν περιορίζονται μόνο σε σταθερούς στόχους, έχουν να κάνουν και με πρόσωπα, διπλωμάτες, επιχειρηματίες κ.ά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ιδιαίτερα αυξημένη είναι η φύλαξη για παιδιά Ισραηλινών που ζουν ή εργάζονται στην Ελλάδα στις μετακινήσεις προς τα σχολεία και άλλα σημεία εντός της ελληνικής επικράτειας. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής ενέργειας σε κάποιον από τους ανοιχτούς χώρους της Αθήνας, όπου τις καθημερινές ή τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Μεταξύ αυτών, αυτήν την περίοδο, και ξένοι τουρίστες.

Για τον λόγο αυτό, τις τελευταίες ημέρες είναι αυξημένη η παρουσία της Αστυνομίας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σε καίρια σημεία υπάρχουν κλούβες και διάσπαρτες ομάδες αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους ίδιους χώρους κινούνται ταυτόχρονα αστυνομικοί με πολιτική αμφίεση αλλά και στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση, διά των αρμόδιων Αρχών, είναι σε άμεση επαφή και συνεννόηση με τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας κ.ά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει τρομοκρατικό χτύπημα που είχε άμεση σχέση ή αναφορά στην Παλαιστίνη και ευρύτερα τον αραβικό κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες. Από το μακρινό 1960. Τα χρόνια που ακολούθησαν, οι σχέσεις μας με τους Παλαιστίνιους και τις αραβικές χώρες βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, το γεγονός ότι η Ελλάδα –σε απόλυτη σύμπλευση με όλες τις δυτικές χώρες– έχει ταχθεί στο πλευρό του Ισραήλ ίσως αλλάζει άρδην τα δεδομένα. Το επόμενο διάστημα, και όσο διαρκεί ο πόλεμος στη Γάζα, θα είναι κρίσιμο και τα μέτρα ασφαλείας θα συνεχίσουν να είναι δρακόντεια.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ