«Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ελκυστική…» – Τι λέει γνωστός δημοσκόπος για τα ανύπαρκτα ποσοστά της «Ομπρέλας»

Αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού έως τις ευρωεκλογές βλέπει ο Ζαχαρίας Ζούπης, διευθυντής Ερευνών της Opinion Poll.

Αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού έως τις ευρωεκλογές βλέπει ο Ζαχαρίας Ζούπης

«Στον δεύτερο κύκλο ερευνών που έγιναν μετά το καλοκαίρι, στην απλή πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν με 12,8% κατά μέσο όρο αν πάρουμε όλες τις έρευνες. Το ΠΑΣΟΚ 11,2. Η διαφορά στο 1,6. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πέσει δυο με δυόμιση μονάδες από τις μετρήσεις του Σεπτεμβρίου.

Το ΚΚΕ από 7% που ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου πήγαινε στο 8%. Αυτό το οποίο εγώ μιλάω για μία αναδιάταξη που μπορούμε να δούμε άμεσα είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η πτώση, δεν βλέπω γιατί να μην υπάρχει και άλλη πτώση μετά τα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο, εκτίμηση είναι, είναι πολύ πιθανό στο άμεσο διάστημα να δούμε το ΠΑΣΟΚ δεύτερο. Θεωρώ ταυτόχρονο απότοκο από αυτές τις καταστάσεις ότι το ΚΚΕ θα συνεχίζει να εμφανίζει μία αύξηση των δυνάμεών του και αυτό πιθανά να το φέρει πάρα πολύ κοντά στον τρίτο πια ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Ζούπης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτικός χώρος που θα μπορούσε να καλυφθεί από όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από την Ομπρέλα, ο κ. Ζούπης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα στελέχη που έφυγαν έχουν ως μοναδικό χώρο, το χώρο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ή ένα τμήμα αυτών.

«Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ελκυστική η παρουσία και ο πολιτικός τους λόγος για παράδειγμα, στις δυνάμεις του Κέντρου. Επίσης σε δυνάμεις από τα αριστερά ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας, ΜέΡΑ25, θεωρώ ότι δεν μπορούν να έχουν εκλογικές ή δημοσκοπικές εισπράξεις σε αυτή τη φάση γιατί είναι και τα ίδια στα μάτια των ψηφοφόρων αυτών των κομμάτων ενοχοποιημένα για τα όσα έχει πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση» επισήμανε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ