Μεγάλες ανακατατάξεις στο Μαξίμου – Τι λέγεται για πιθανό ανασχηματισμό

Μετά τις αλλαγές στο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς επίμονα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας τη φράση που είχε πει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, ότι, δηλαδή, οι προσωπικές συμπεριφορές των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου αξιολογούνται καθημερινά, όμως όσον αφορά στην παραγωγή κυβερνητικού έργου αναγνωρίζεται ότι χρειάζεται χρόνος, καθώς η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα και να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά στα νέα πρόσωπα στο Μαξίμου, σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου και ότι ο Στέλιος Κουτνατζής ορίζεται Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πράγμα δεν τελειώνει εδώ, καθώς, όπως ανέφεραν, με τις αναδιατάξεις προσώπων, πλέον υπάρχουν καθαροί ρόλοι και ξεκάθαρες αρμοδιότητες σχετικά με το ποιος κάνει τι στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Μ. Βορίδη να αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (π.χ. υπουργικού συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Σ. Κουτνατζή, ο οποίος επαναφέρει τη θέση σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα κυβερνητικές πηγές, τα υπόλοιπα στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν, αν και ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (π.χ. Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Επιπλέον ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών, η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ