Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία της (pics)

Σε στενό οικογενειακό κύκλο τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης η εξόδιος ακολουθία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023.

Ετάφη το μεσημέρι στο Α’ νεκροταφείο, ενώ νωρίτερα, είχε τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία της στο παρεκκλήσσι που βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας Βαρδή Βαρδινογιάννη, στην Εκάλη.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας. Ο πατέρας της, Γιώργος Μπουρνάκης, καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Ντένβερ του Κολοράντο.

Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή, με τον οποίο απέκτησε 5 παιδιά : το Γιάννη (1962), τη Χριστιάνα (1964), το Γιώργο (1967), το Νίκο (1974) και τη Βαρδιάννα (1976).

Η πρόεδρος της «Ελπίδας» και Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, για περισσότερα από 25 χρόνια αγωνίστηκε ενάντια στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και είχε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ