Μάχη να μην «πνίξει» ο Πηνειός και το κέντρο της Λάρισας

Σε μία απέραντη «λίμνη» έχει μετατραπεί ο κάμπος της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα η αγωνία κορυφώνεται, καθώς η στάθμη του Πηνειού έχει ανέβει στα 10 μέτρα, βυθίζοντας στα λασπόνερα τα προάστια. Στόχος τώρα να μην «πνιγεί» και το κέντρο της πόλης. Έχει μάλιστα κλείσει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα σπίτια τους, χωρίς ρεύμα, νερό και τρόφιμα, ενώ συνεχίζονται οι αγωνιώδεις επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων με βάρκες και εναέρια μέσα.

Στο «κόκκινο» η ανησυχία για την υπερχείλιση του Πηνειού. Κάτοικοι της Λάρισας παρακολουθούν με αγωνία την στάθμη του νερού.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η στάθμη του Πηνειού έχει σκαρφαλώσει πάνω από τα 10 μέτρα, ενώ το όριο ασφαλείας είναι στα 6,4 μ.

Διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και συγκεκριμένα από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων, μέχρι τα όρια με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η απαγόρευση ξεκίνησε και θα ισχύει μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών. Εξαιρούνται τα οχήματα με τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Για τα οχήματα με προορισμό την Αθήνα, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας και η κίνηση γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...