Κύμα καύσωνα στη βόρεια και δυτική Ευρώπη- Η νότια Ισπανία ετοιμάζεται για ακραίες θερμοκρασίες

Κύμα καύσωνα θα πλήξει τις επόμενες εβδομάδες τη βόρεια και δυτική Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες, με την Ιβηρική χερσόνησο να αναμένεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με ακραίες θερμοκρασίες έως τα τέλη Ιουνίου.

Το θερμόμετρο, για παράδειγμα, στη Σεβίλλη, στη νότια Ισπανία, προβλέπεται ότι θα «πιάσει» τους 45 βαθμούς Κελσίου μέσα στο μήνα. Αντίστοιχα, την επόμενη εβδομάδα, οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 34 βαθμούς Κελσίου στο Βερολίνο και τους 27 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Προγνώσεων (ECMWF).

«Οι θερμοκρασίες προβλέπεται να είναι ασυνήθιστα υψηλές» κατά τις επόμενες 6-10 ημέρες, ανέφερε σε σημείωμά της η Maxar Technologies. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη νοτιοδυτική Σκανδιναβία και τα βρετανικά νησιά».

Το Όσλο θα μπορούσε να δει θερμοκρασίες 30 βαθμούς Κελσίου αυτή την Πέμπτη και την Παρασκευή, περίπου 6 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την επιχή επίπεδα, σύμφωνα με τη Maxar. Το Άμστερνταμ και το Παρίσι αναμένεται να είναι πιο ζεστές από ό,τι συνήθως το Σαββατοκύριακο, ενώ η Ρώμη θα έχει ελαφρώς πιο ήπιο καιρό.

Ο καύσωνας θα μπορούσε να έχει δύο σημαντικές συνέπειες στην υδροηλεκτρική ενέργεια, από τη μία να προκαλέσει αύξηση της ζήτησης για κλιματισμό και από την άλλη να οδηγήσει σε φαινόμενα ξηρασίας.

Το περασμένο καλοκαίρι, το κύμα καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη, επηρέασε τις μεταφορές και οδήγησε σε στην αστάθεια στις τιμές της ενέργειας και των εμπορευμάτων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ