Κρίσιμες ώρες για τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από σειρά μυστικών νοσηλειών που ξεσήκωσαν κύμα αντιδράσεων. Η είσοδος του Όστιν στο νοσοκομείο την Κυριακή ανακοινώθηκε από το Πεντάγωνο, καθώς αντιμετώπιζε ένα «επείγον πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη».

Η κατάστασή του οδήγησε στην ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού από την υφυπουργό Κάθλιν Χικς, όπως ανακοινώθηκε την ίδια μέρα. Προηγούμενες ανακοινώσεις του Πενταγώνου είχαν διευκρινίσει ότι ο Όστιν «εισήχθη στο νοσοκομείο με τα απαραίτητα συστήματα επικοινωνίας» για την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Όστιν, που πρόσφατα είχε χειρουργηθεί για καρκίνο στον προστάτη, βρίσκεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον. Παρά την κρίσιμη κατάσταση, το Πεντάγωνο ενημέρωσε ότι η υγεία του υπουργού παρακολουθείται στενά και η πρόγνωση για την ανάρρωσή του παραμένει εξαιρετική.

Η κατάσταση της υγείας του Όστιν και η αρχική απόκρυψη της διάγνωσης του καρκίνου προκάλεσαν αντιδράσεις και εκκλήσεις για παραίτηση, ειδικά σε μια περίοδο προεκλογικής χρονιάς και έντονων διεθνών συγκρούσεων. Ο Όστιν, αναγνωρίζοντας το λάθος του, ζήτησε συγνώμη για την απόκρυψη της πάθησής του, τονίζοντας πως δεν υπήρξε κίνδυνος για την εξουσία και τον έλεγχο του υπουργείου.

Η αντιπαράθεση που προκλήθηκε από την υγειονομική κατάσταση του υπουργού Άμυνας αναδεικνύει την ευαισθησία των θεμάτων υγείας των ανώτατων κρατικών λειτουργών και τις πολιτικές τους επιπτώσεις, ενώ ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο παραμένουν ενήμερα για την εξέλιξη της κατάστασής του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ