Κουτσούμπας για ομόφυλα ζευγάρια: «Ο γάμος σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας – Οδηγεί σε Γονέα 1, 2, 3 και βάλε»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρείχε την πρώτη του επίσημη αντίδραση από τη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Ο Κουτσούμπας εκφράζοντας την άποψη του ΚΚΕ, τόνισε ότι ο γάμος ομοφύλων συνεπάγεται κατάργηση μητρότητας και πατρότητας, οδηγώντας σε ακραία εμπορευματοποίηση της γυναίκας μέσω της παρένθετης κύησης. Υποστήριξε ότι τέτοιες πρακτικές δεν αποτελούν πρόοδο, αλλά βαρβαρότητα και σκοταδισμό.

Ο Κουτσούμπας επικρίνει τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασελάκη, υποστηρίζοντας ότι φέρουν ευθύνη για τη διατύπωση σκοταδιστικών και ανορθολογικών απόψεων και για την προοπτική μετατροπής της τεκνοθεσίας σε εμπορική δραστηριότητα. Καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για την προσπάθειά του να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων και κριτικάρει τη μονοθεματική ατζέντα της κυβέρνησης σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Επίσης, Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο θέμα της ίδρυσης ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την προώθηση αντιδραστικών σχεδίων. Υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση οδηγεί σε εκπαίδευση τύπου “σούπερ μάρκετ” και ότι τα εκπαιδευτικά συστήματα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους νέους ως προσωπικότητες και όχι ως εμπορεύματα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ