Κερδίζει έδαφος η πρόταση για αλλαγή κατεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά

«Αλλαγή πλεύσης» του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνους πολλούς ψηφοφόρους του κόμματος με αφορμή πρόταση Ζαχαριάδη – Ραγκούση – Θεοχαρόπουλου για μετακόμιση στο S&D μετά τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με ρεπορταζ του ΣΚΑΪ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά προβλήματα αυτή την περίοδο, με κύριο ζήτημα είναι η συνεχιζόμενη δημοσκοπική πτώση (Διαβάστε οπωσδήποτε ΕΔΩ).

Υπάρχουν μείζονα ζητήματα για τα οποία θα μπορούσε αυτή την περίοδο να ανοίξει μια εποικοδομητική συζήτηση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην πρόσφατη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις η πρόταση να πραγματοποιηθεί εσωτερικό δημοψήφισμα για την έξοδο του κόμματος από την ευρωομάδα της Αριστεράς. Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε ανοιχτός σε μια τέτοια κουβέντα αν και υποστηρίζει την παραμονή στις «ρίζες».

Όλα μαρτυρούν πως στη βάση του κόμματος υπάρχει ένα μεγάλο ρεύμα υπέρ της συγκεκριμένης άποψης. Και αναμένεται οι ζυμώσεις το επόμενο διάστημα να είναι συνεχείς, καθώς όλα δείχνουν πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο επόμενο Συνέδριο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ