«Καυτός» Ιούλιος με περιοδείες και προγραμματική αντεπίθεση για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι διακοπές θα περιμένουν» το μήνυμα που εκπέμπει μετά το περασμένο Σαββατοκύριακο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους συνεργάτες του Αλέξης Τσίπρας.

Να αξιοποιήσει το μομέντουμ της προεκλογικής – προγραμματικής εγρήγορσης μετά και την πετυχημένη για την Κουμουνδούρου Προγραμματική Συνδιάσκεψη του τριημέρου θέλει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σχεδιάζει μπαράζ εξωστρέφειας τον Ιούλιο.

Στην Κουμουνδούρου είναι διαδεδομένη πλέον η άποψη πως ο σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν για έναν τέλειο εκλογικό αιφνιδιασμό τον Σεπτέμβρη, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του, με στόχο να προλάβει την φθορά που εκτιμάται ότι θα ενταθεί ραγδαία από το φθινόπωρο. Ο σχεδιασμός αυτός φαίνεται να τίθεται εκ νέου εν αμφιβόλω λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων, για την οποία η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση με αφορμή τα νέα μπρος πίσω με τις μάσκες εν μέσω επέλασης της μετάλλαξης «Δέλτα».

Η φθορά πάντως προεξοφλείται πως θα βαίνει επιδεικνούμενη για το κυβερνητικό στρατόπεδο, εκτός από την νέα αποτυχία στο υγειονομικό σκέλος, με την εφαρμογή του νέου εργασιακού, το «σκάσιμο» των μέτρων στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους (ήδη στο Μεσοπρόθεσμο δεν συμπεριλαμβάνονται προβλέψεις για πρόσθετα μέτρα στήριξης, κάτι που φροντίζουν να τονίζουν σε κάθε ευκαιρία αρμόδιοι υπουργοί), την αποπληρωμή των επιστρεπτέων προκαταβολών, την εφαρμογή του πτωχευτικού χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας και τα «ραβασάκια» της εφορίας για ΕΝΦΙΑ και φορολογία φυσικών προσώπων.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως ο κ. Τσίπρας σε αυτό το μήκος κύματος φρόντισε να ανακοινώσει εμφατικά την έναρξη της… προεκλογικής περιόδου με τη συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης ΝΔ.

Με αυτά τα δεδομένα, το μήνυμα που εκπέμπει μετά το περασμένο Σαββατοκύριακο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους συνεργάτες του είναι πως «οι διακοπές θα περιμένουν».

Η εκτίμηση που υπάρχει στην Κουμουνδούρου είναι πως πέρα από τον κοινοβουλευτικά «καυτό» Ιούλιο, στον οποίον η κυβέρνηση σπεύδει να ψηφίσει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών, το timing είναι κρίσιμο για να επικοινωνηθούν ευρέως οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αιχμή του δόρατος την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με πρόβλεψη διαγραφής μέρους του και το νέο ισχυρό κοινωνικό κράτος με έμφαση στο «Νέο ΕΣΥ» και στην ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας με κατάργηση του νόμου Κεραμέως για τις πανελλαδικές.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάτες του κ. Τσίπρα εξετάζουν ήδη από τις αρχές της εβδομάδας τους επόμενους σταθμούς ανά την επικράτεια, που θα περιοδεύσει μέσα στον Ιούλιο, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα.

Αντίστοιχη εντολή έχουν λάβει τα προβεβλημένα στελέχη και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι συνεδριάσεις των Οργανώσεων Μελών για την έγκριση της Πολιτικής Απόφασης και του Προγράμματος. Με τον τρόπο αυτόν στόχος της ηγεσίας είναι η κινητοποίηση του συνόλου του κομματικού μηχανισμού, τόσο για να μπει σε προεκλογική εγρήγορση μετά το σχετικό «σήμα» του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Συνδιάσκεψης όσο και η διάχυση των προγραμματικών δεσμεύσεων στη βάση του κόμματος και την κοινωνία.

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου σχεδιάζει να εντείνει την πίεση προς τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης και όσους «αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικές δυνάμεις», όπως προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να πάρουν θέση επί των προγραμματικών θέσεών της.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ