Κατεβαίνουν τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη

Συνεχίζουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι αγρότες, όπως αποφάσισαν σήμερα στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την απόφαση, την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθούν στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, αρχικά είχε αποφασιστεί η κάθοδος να γίνει χωρίς τα τρακτέρ. Ωστόσο, η απόφαση άλλαξε. Αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος των οχημάτων στην Αθήνα.

Οι αγρότες από την βόρεια Ελλάδα αναμένεται να έρθουν με λεωφορεία στην Αθήνα.

Επιπλέον, αποφασίστηκε μέχρι τότε να συνεχίσουν οι τοπικές κινητοποιήσεις.

Την Τρίτη, όσοι συνάδελφοί τους δεν έρθουν στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις σε τελωνεία και λιμάνια. Για παράδειγμα, οι αγρότες του Έβρου αναμένεται να κλείσουν το τελωνείο την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η συνάντηση που είχαν την περασμένη Τρίτη με τον πρωθυπουργό τους άφησε με μια πικρή γεύση και δήλωσαν απογοητευμένοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ είπε πως είναι «ανοιχτός» στον διάλογο, ωστόσο, δεν έχει την διάθεση να βοηθήσει τον νευραλγικό κλάδο των αγροτών.

Οι αγρότες της Επανομής ξεκίνησαν να πάνε προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τα τρακτέρ τους προκειμένου να αποκλείσουν τον κόμβο. Όμως, συνάντησαν μπλόκο της αστυνομίας στο κόμβο Πλαγιαρίου που τους απαγόρευσε να συνεχίσουν.

Οι αγρότες δυσανασχέτησαν και πέταξαν άδεια βαρέλια που είχαν μαζί τους προς τα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ