Μήνυση από αγρότες της Θεσσαλίας για την απουσία αντιπλημμυρικών έργων

Μήνυση κατέθεσαν αγρότες που μένουν στη λίμνη Κάρλα, με αφορμή τις τεράστιες υλικές ζημιές που υπέστησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, ελλείψει αντιπλημμυρικών έργων στην Θεσσαλία.

Πρόκειται για 6 αγρότες από τα Παρακάρλια χωριά, που προχώρησαν σε μηνυτήρια καταγγελία κατά οποιουδήποτε υπευθύνου, με στόχο τη διερεύνηση των ευθυνών πολιτικών προσώπων και άλλων φορέων για τις πλημμύρες και τις ζημιές.

Οι 5 αγρότες είναι από το Στεφανοβίκειο και ο ένας από το Σωτήριο της Λάρισας και όπως εξηγούν έχασαν την περιουσία τους στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες επτά μήνες μετά τα γεγονότα.

Με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2023, που αποδεικνύουν τις ζημιές στη γεωργική τους παραγωγή και εξοπλισμό, οι αγρότες απαιτούν τη διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων που διαπράχθηκαν, λόγω της ανεπάρκειας προστατευτικών μέτρων από τις πλημμύρες.

Οι καταγγελίες τους περιλαμβάνουν και την παραβίαση της υποχρέωσης της Ελλάδας να παρέχει επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνου πλημμύρας, όπως προβλέπεται από την Οδηγία 2007/60/ΕΚ, καθώς και την ανεπαρκή προστασία από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ